Hoe Het Ip Van De Router Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip Van De Router Te Veranderen
Hoe Het Ip Van De Router Te Veranderen

Video: Hoe Het Ip Van De Router Te Veranderen

Video: Hoe Het Ip Van De Router Te Veranderen
Video: How to Change Your IP Address! 2024, Mei
Anonim

Er worden verschillende routers en routers gebruikt om lokale netwerken van het gemengde type te creëren. Meestal fungeren deze apparaten als tussenpersoon tussen de server van de provider en de computers die deel uitmaken van het netwerk.

Hoe het ip van de router te veranderen
Hoe het ip van de router te veranderen

Het is nodig

  • - netwerk kabel;
  • - computer of laptop.

instructies:

Stap 1

Houd bij het configureren van de router rekening met de eisen die uw provider stelt. Ik zou meteen willen opmerken dat niet alle routers met succes kunnen worden geconfigureerd om met elke provider te werken. Zorg voor de juiste apparatuur. Let op de aansluiting voor de internetverbinding (DSL of WAN).

Stap 2

Sluit de gekochte router aan op netstroom. Als uw apparaat draadloze netwerken ondersteunt, controleer dan of er een Wi-Fi-hotspot is. Soms kunnen deze routers worden geconfigureerd zonder er via een kabel verbinding mee te maken. Sluit anders uw computer of laptop aan op de LAN-connector van de router.

Stap 3

Sluit de ISP-kabel aan op de DSL- of WAN-connector. Start een webbrowser op de apparatuur die op de router is aangesloten. Lees de instructies voor het apparaat en vind het IP-adres erin. Voer de waarde in uw browser-URL in. Druk op de Enter-toets.

Stap 4

Open het WAN-menu. Configureer de internetverbinding van deze router op basis van de aanbevelingen van de specialisten van uw ISP. Zorg ervoor dat u uw instellingen opslaat.

Stap 5

Als u een Wi-Fi-hotspot moet maken, opent u het menu Draadloze instellingen. Stel de bedrijfsparameters van uw draadloze toegangspunt in. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt dat sterk genoeg is om te voorkomen dat uw netwerk wordt aangetast.

Stap 6

In zeldzame gevallen moet u de routerparameters gedetailleerder configureren. Als uw ISP bijvoorbeeld een statisch IP-adres voor dit apparaat vereist, stelt u dit in. Dit kan in het WAN-menu. Selecteer de Statische IP-parameter uit de bestaande opties. Stel op de volgende regel de waarde in voor het statische IP-adres.

Stap 7

Houd er rekening mee dat u na het wijzigen van het IP-adres van uw router mogelijk de waarde van het nieuwe IP-adres moet invoeren om toegang te krijgen tot de hardware-instellingen. Soms is aanvullende configuratie van het lokale netwerk op computers vereist.

Aanbevolen: