Hoe Een Cartridge Thuis Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cartridge Thuis Te Vullen
Hoe Een Cartridge Thuis Te Vullen

Video: Hoe Een Cartridge Thuis Te Vullen

Video: Hoe Een Cartridge Thuis Te Vullen
Video: How to refill HP Laser Jet printer Cartridge at home, HP 12 A cartridge international standards 2024, Mei
Anonim

Wanneer de inkt in een inkjetprinter opraakt, moet je de cartridge vervangen of aan een gespecialiseerde organisatie geven om te tanken. Maar dit is niet altijd handig en de kosten van een nieuwe cartridge of het professioneel bijvullen ervan zijn vrij duur. In sommige gevallen kunt u de cartridge thuis bijvullen. Na een dergelijke procedure zal de printer lange tijd dienst doen zonder de cartridge te vervangen.

Hoe een cartridge thuis te vullen
Hoe een cartridge thuis te vullen

Noodzakelijk

  • - spuit;
  • - inkt;
  • - servet of lap;
  • - katoen wol;
  • - krantenpapier;
  • - Schots;
  • - schaar;
  • - beschermende handschoenen.

instructies:

Stap 1

Bereid alle materialen en gereedschappen voor die nodig zijn voor het bijvullen van de cartridge. Zorg er bij het kopen van inkt voor dat deze geschikt is voor uw printermodel. Als u tegelijkertijd een zwarte en een kleurenpatroon bijvult, heeft u meerdere spuiten nodig. Plaats twee tot drie lagen krantenpapier op de plaats waar u gaat tanken om vlekken op de tafel of een ander oppervlak te voorkomen.

Stap 2

Haal de gebruikte cartridge voorzichtig uit de printer en leg deze op tafel. Raak het werkoppervlak van de cartridge niet aan. Het wordt aanbevolen om alle werkzaamheden uit te voeren met rubberen handschoenen om de handen tegen vuil te beschermen.

Stap 3

Trek voldoende inkt uit de container in de spuit en bevestig de naald. Verwijder de sticker van de cartridge, waaronder u verschillende gaatjes ziet. Steek de naald van de spuit afwisselend in elk gaatje en injecteer de benodigde hoeveelheid inkt. De werkcapaciteit van de cartridge wordt meestal aangegeven op de verpakking of in de handleiding van de inkjetprinter.

Stap 4

Wanneer inkt in de cartridge wordt geïnjecteerd, veegt u deze grondig af met een schone doek of tissue. Veeg de spuitmondjes van de cartridge niet af en raak ze zelfs niet aan. Lijm een geschikt stuk tape over de gaten en plak de sticker die aan het begin van het werk is verwijderd erop.

Stap 5

Installeer de opnieuw gevulde cartridge op zijn plaats in de printer en controleer of het apparaat werkt. Als er tijdens het printen veel inkt uit de spuitmondjes komt, verwijder dan de cartridge en leg deze met de werkzijde naar beneden op meerdere lagen krantenpapier of een doek. Wacht tot overtollige inkt is weggelopen.

Stap 6

Als u tegelijkertijd een kleurencartridge bijvult, volgt u dezelfde procedure. Het enige verschil is dat u in dit geval inkt van verschillende kleuren in drie afzonderlijke spuiten moet trekken. Onder het label van de kleurencartridge bevinden zich gaten met kleurcodering voor verschillende inkten.

Aanbevolen: