Wat Is Een Zelfreinigende Oven?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Zelfreinigende Oven?
Wat Is Een Zelfreinigende Oven?

Video: Wat Is Een Zelfreinigende Oven?

Video: Wat Is Een Zelfreinigende Oven?
Video: Self Cleaning Oven [ Before & After ] 2024, Mei
Anonim

Tijdens het koken in de oven bezinken olie, vet en voedseldeeltjes op oppervlakken en branden ze bijna stevig aan de muren. Het schoonhouden van de oven is niet alleen vereist voor hygiënische doeleinden, maar ook voor de veiligheid van het gebruik. Maar het schoonmaken van de oven van deze laag vuil is een van de meest onaangename huishoudelijke taken. Daarom zijn zelfreinigende ovens die onlangs op de markt voor keukenapparatuur zijn verschenen erg populair geworden.

Wat is een zelfreinigende oven?
Wat is een zelfreinigende oven?

Zelfreinigende ovens zijn moderne keukenapparatuur met een automatische reinigingsfunctie. Ze zijn onderverdeeld in twee soorten, katalytisch en pyrolytisch: in het ene geval hoopt vuil in de oven zich gewoon niet op, omdat een speciale coating alle onzuiverheden absorbeert en vet afbreekt, in het andere geval moet u de oven aanzetten om te reinigen de maximale temperatuur om alle onzuiverheden te verbranden.

Oven met zelfreinigende pyrolysefunctie

Zelfreinigende ovens met pyrolytische reiniging kunnen tot enorme temperaturen worden verwarmd - tot wel 500 graden. Dit is nodig zodat alle voedselresten, vuil, vet onder invloed van hitte in droge as verandert, die veel gemakkelijker en sneller van de kastwanden wordt verwijderd dan een verbrande laag vuil.

Dergelijke ovens elimineren echter niet volledig de noodzaak om de oven schoon te maken, ze verminderen alleen tijd en moeite tot een minimum.

Het is noodzakelijk om de zelfreinigende functie te gebruiken als er voldoende vuil is opgehoopt op de wanden van de oven. Voordat u de oven op de maximale temperatuur zet, opent u alle ramen in de keuken en waarschuwt u de rest van het huishouden om de kamer niet te betreden terwijl de zelfreiniging in werking is.

Verwijder alle containers, schalen, rekken en andere items uit de oven; ze moeten met de hand worden gewassen met afwasmiddel.

Volg de instructies voor de oven en zet de zelfreiniging aan. In de regel duurt het enkele uren, de exacte tijd wordt aangegeven in de instructies. De ovendeur moet goed gesloten zijn; het is raadzaam om op dit moment niet in de keuken te zijn, maar het wordt niet aanbevolen om het huis te verlaten. Open de deur niet voordat u klaar bent met werken.

Nadat de zelfreiniging is voltooid, is het noodzakelijk om de oven af te laten koelen, wat ook enkele uren duurt. Daarna kunt u de procedure voltooien - open de deur, veeg de as weg met een droge doek, veeg moeilijk bereikbare plaatsen waar vuil zich kan ophopen af met een vochtige spons.

In goedkope zelfreinigende ovens van lage kwaliteit werkt deze functie niet goed, om een goed apparaat te kiezen, klantrecensies te lezen, een video over verschillende modellen te bekijken.

Zelfreinigende ovens met katalytische reinigingsfunctie

De katalytische methode voor het reinigen van de oven wordt vaker gebruikt, omdat dit het ontwerp van de oven niet ernstig beïnvloedt. In dit geval zijn de wanden van de kast bedekt met speciaal email met poriën, waarin vet- en voedseldeeltjes bezinken. Bij verhitting worden deze verontreinigingen gescheiden in water en roet, waardoor er geen vettig residu achterblijft. Zo werkt de reinigingsfunctie alleen tijdens het koken. Tegelijkertijd wordt vuil langzamer verwijderd, grote vetvlekken kunnen pas na enkele kookprocedures verdwijnen.

Zelfreinigende katalytische ovens hebben één belangrijk nadeel: dit email werkt slechts vijf tot zes jaar, waarna het zijn eigenschappen verliest. Hoe vaker u de oven gebruikt, hoe sneller de reinigingsfunctie onbruikbaar wordt.

Aanbevolen: