Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Mobiele Telefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Mobiele Telefoon?
Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Mobiele Telefoon?

Video: Hoe Maak Je Een Antenne Voor Een Mobiele Telefoon?
Video: DVB'T Antenne van blikjes... BREAKING.!! 2024, Mei
Anonim

U kunt het bereik van uw mobiele telefoon aanzienlijk vergroten door een op afstand gerichte GSM-antenne te gebruiken. Het kan met succes worden gebruikt in een afgelegen landhuis, op het platteland en in het veld.

Hoe maak je een antenne voor een mobiele telefoon?
Hoe maak je een antenne voor een mobiele telefoon?

Het is nodig

  • - geleiders;
  • - glasvezel;
  • - diëlektricum;
  • - coaxiale kabel;
  • - adapter.

instructies:

Stap 1

Monteer de GSM-zigzagantenne met behulp van acht geleiders van 80 mm die twee ruitvormige cellen vormen. Gebruik het meegeleverde diagram om de antenne te vervaardigen. De geleiders, die worden geëxciteerd op de punten A en B, vormen een in-fase antenne-array bestaande uit vier vibrators. De maxima van de stroom staan zowel in de hoeken (P) als op de voedingspunten. De antenne is lineair (verticaal) gepolariseerd

Stap 2

Verhoog de gerichtheid van de antenne met een reflector die de invallende energie naar het antenneweb reflecteert. Het moet zich op een afstand van vijfenveertig millimeter van het canvas bevinden. Gebruik voor de vervaardiging van het canvas en de reflector eenzijdige folie-glasvezel, bij voorkeur van het merk SF-1, de dikte moet van één tot anderhalve millimeter zijn. Snijd het canvas langs de contouren van de cellen.

Stap 3

Boor gaten op de punten die zich op de hoekpunten van het gaas van het canvas bevinden, evenals in de reflector. Schroef ze met de schroeven vast aan de palen die in het schema met nummer 3 zijn gemarkeerd. Maak bij het ontwerpen van een antenne opvalt uit elk diëlektricum, bijvoorbeeld plexiglas.

Stap 4

Boor gaten van 2,4 tot 3,2 mm in diameter en 1 cm diep in de palen aan elke kant. Soldeer de middelste geleider van de coaxkabel om de antenne naar punt b te voeden, de karakteristieke impedantie moet 50 ohm zijn. De vlecht moet op punt A worden gesoldeerd.

Stap 5

Leg de kabel langs de vibrators, breng ze door de grondpotentiaal van het web. Soldeer het met vertind draad aan de vibrator en bevestig het aan de standaard. Haal het vervolgens door het gat in het scherm naar buiten. Soldeer de FME 740-connector aan het uiteinde van de feeder, schroef de adapter erop, deze kan worden gekocht bij een mobiele dealer.

Aanbevolen: