Wanneer Komt Xperia Uit?

Wanneer Komt Xperia Uit?
Wanneer Komt Xperia Uit?

Video: Wanneer Komt Xperia Uit?

Video: Wanneer Komt Xperia Uit?
Video: Sony Xperia 1 III: The Ultimate Enthusiast Phone! 2024, Mei
Anonim

Xperia-smartphones waren voorheen onder het merk Sony Ericsson en nu onder het merk Sony. De eerste twee modellen in deze serie draaien op Windows Mobile, en alle volgende op het Android-besturingssysteem. Nieuw in de lijn is de Xperia Solo. Het werd al gepresenteerd in maart 2012, maar is nog niet op de markt gebracht.

Wanneer komt Xperia uit?
Wanneer komt Xperia uit?

Medio 2011 verscheen informatie over de werkzaamheden aan de nieuwe Xperia-lijntelefoon op internet. Toen droeg hij de codenaam Pepper. Hij wist dat hij, net als alle voorgaande toestellen in de serie (behalve de X1 en X2), zal draaien op Android OS versie 2.3 of hoger.

Op 13 maart 2012 presenteerde Sony officieel de smartphone. Er werd gemeld dat het werd hernoemd van Pepper naar Solo, en het Android 2.3-besturingssysteem, dat werd gebruikt om het prototype van het apparaat te debuggen, werd vervangen door de moderne versie 4.0.

Als je de Xperia Solo vergelijkt met andere Android-smartphones van dezelfde klasse, blijkt dat sommige daarvan inferieur zijn in prestaties. Het gebruikt dus een LCD-scherm met een resolutie van 854x480 (ter vergelijking, in de Samsung Galaxy SIII die al op 29 mei 2012 werd uitgebracht, is het scherm gemaakt met AMOLED-technologie en heeft het een resolutie van 1280 × 720). Het apparaat speelt zowel in termen van de processorfrequentie - 1 GHz en de hoeveelheid RAM - 512 MB, als in de cameraresolutie - 5 MP (in Samsung Galaxy SIII - respectievelijk 1, 4 GHz, 1 GB en 8 MP). Het heeft, net als de meeste andere apparaten op het Android-platform, een slot voor een Micro SD-geheugenkaart tot 32 GB (in de Galaxy SIII - tot 64 GB). Maar al deze tekortkomingen hebben niet veel invloed op de prestaties en het gewicht van de telefoon bleek erg klein te zijn - slechts 107 gram. Hij kan tot 470 uur stand-by werken.

Maar het belangrijkste kenmerk dat de Solo onderscheidt van de concurrentie is de verhoogde gevoeligheid van de capacitieve sensor. Hij reageert niet alleen op het aanraken van het scherm, maar ook op het bewegen van je vingers op korte afstand. Tegelijkertijd ziet de gebruiker van tevoren welke van de links wordt geopend als hij erop klikt, alsof hij met een muis werkt.

De exacte releasedatum van de smartphone is nog niet bekend. Er wordt alleen gezegd dat het in de zomer van 2012 zal worden uitgebracht. De koper kan een versie van het apparaat kiezen met wit, rood of zwart.

Aanbevolen: