Hoe Maak Je Een Krachtige Versterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Krachtige Versterker?
Hoe Maak Je Een Krachtige Versterker?

Video: Hoe Maak Je Een Krachtige Versterker?

Video: Hoe Maak Je Een Krachtige Versterker?
Video: DIY Powerful Ultra Bass Amplifier 8 Transistor D718 , No IC , Simple circuit 2024, Mei
Anonim

Geïntegreerde audio-eindversterkers zijn vrij gebruikelijk en worden gebruikt voor verschillende soorten elektronische apparatuur. Het zijn vrij eenvoudige apparaten, daarom, met de vaardigheden om met een soldeerbout te werken, kan iedereen zo'n apparaat praktisch op hun knieën monteren.

Hoe maak je een krachtige versterker?
Hoe maak je een krachtige versterker?

instructies:

Stap 1

Download op internet of ontwikkel uw eigen elektrische schema van het apparaat. Maak op basis daarvan een lijst met de benodigde componenten voor een krachtige geluidsversterker en ga naar de radiomarkt. Je hebt nodig: 4 condensatoren, 4 weerstanden, een printplaat, accessoires voor het etsen van de print, tin, hars en een microschakeling. Het laatste detail is het belangrijkste, omdat het het vermogen van de toekomstige versterker bepaalt. U kunt bijvoorbeeld een op TDA gebaseerde microschakeling gebruiken, die 35 W per kanaal kan leveren bij een ingangsspanning van 18 V. Ook heeft dit onderdeel beveiliging tegen kortsluiting, overbelasting en oververhitting, automatische uitschakeling bij wegvallen van de signaalbron en andere handige functies.

Stap 2

Door de kanalen van de microschakeling aan te sluiten op een bridge krijg je een enkelkanaals eindversterker van 70 watt. Kies een klasse D-chip die uw versterker een hoog rendement geeft bij lage spanningen.

Stap 3

Bereid de PCB voor, markeer en begin met solderen. Monteer alle componenten van het versterkercircuit in de juiste volgorde. Zorg ervoor dat alle items zorgvuldig zijn gesoldeerd. Gebruik vervolgens de tester en ring de hoofdaansluitingen. Het is noodzakelijk dat het signaal door alle delen van de versterker gaat, anders wordt het gewenste effect en vermogen niet verkregen.

Stap 4

Kies een koffer voor een krachtige versterker. Om dit te doen, kunt u oude luidsprekers gebruiken of deze zelf samenstellen uit afvalmateriaal. Denk aan het koelsysteem van het apparaat. Op een van de zijkanten kunnen bijvoorbeeld een radiator en een koeler worden aangesloten. Installeer daarna het gesoldeerde bord voorzichtig in de behuizing. Breng de draden naar buiten.

Stap 5

Sluit de versterker aan op de speakers en controleer of deze werkt. Als het apparaat niet werkt, moet u het circuit opnieuw demonteren en de juistheid van de verbindingen controleren, verwijzend naar het elektrische circuit van de versterker.

Aanbevolen: