Hoe De Magnetron Snel En Eenvoudig Schoon Te Maken Met Huismiddeltjes

Inhoudsopgave:

Hoe De Magnetron Snel En Eenvoudig Schoon Te Maken Met Huismiddeltjes
Hoe De Magnetron Snel En Eenvoudig Schoon Te Maken Met Huismiddeltjes

Video: Hoe De Magnetron Snel En Eenvoudig Schoon Te Maken Met Huismiddeltjes

Video: Hoe De Magnetron Snel En Eenvoudig Schoon Te Maken Met Huismiddeltjes
Video: Magnetron schoonmaken met citroen 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Mei
Anonim

De magnetron is een echte huishoudhulp. Het bespaart enorm veel tijd, waardoor je snel voedsel kunt koken of opwarmen. Maar ondanks het feit dat dit apparaat erg pretentieloos is, heeft het toch enige zorg nodig.

Hoe de magnetron snel en eenvoudig schoon te maken met huismiddeltjes
Hoe de magnetron snel en eenvoudig schoon te maken met huismiddeltjes

Naast het volgen van de veiligheidsregels voor het gebruik van dit elektrische apparaat, moet het ook goed worden gewassen. Maar wat te doen als u geen speciale schoonmaakmiddelen voor huishoudelijke apparaten bij de hand heeft of er simpelweg geen geld voor is? Huismiddeltjes zoals zuiveringszout, azijn en citroen kunnen helpen!

Het principe van alle hieronder beschreven methoden is het reinigen van de binnenkant van de magnetron met stoom. Als je niet eens zuiveringszout (de goedkoopste remedie) bij de hand hebt, doe dan gewoon een liter blik water in de magnetron, zet de oven op maximale temperatuur aan en laat het water 5-10 minuten koken, daarna niet meer. open de ovendeur ongeveer 15 minuten. Daarna kunt u de binnenwanden met een zachte doek of een gewone spons afvegen en het meeste vuil wordt verwijderd.

Opmerking! De belangrijkste reden voor microgolfbesmetting zijn spatten van vet en andere vloeistoffen die zich tijdens het koken vormen. Gebruik daarom een speciaal gaasdeksel of glazen pannen met deksel om de oven tegen hen te beschermen.

Magnetronreiniging met citroen- of citroenzuur

Giet 200-300 ml water in een glas, mok of gewone literpot, pers daar het sap van een citroen uit. Hak de citroenschil fijn of rasp op een grove rasp en doe ook in een pot. Zet daarna de pot met het resulterende mengsel in de magnetron en kook het water enkele minuten. Na zo'n bad komt het vet veel gemakkelijker van de muren.

Als je geen citroen hebt, gebruik dan citroenzuur in poedervorm.

De magnetron schoonmaken met azijn

Doe hetzelfde als hierboven, maar gebruik in plaats van citroen azijn (ongeveer 2 eetlepels gewone azijn of 1 theelepel geconcentreerde essence) in een halve liter water.

Doe voorzichtig! Verwarm de azijnoplossing in de magnetron met het raam open en ventileer de kamer grondig na het schoonmaken van de kachel.

Nadat het vuil met een spons of doek is verwijderd, spoelt u alle oppervlakken van de magnetron af met schoon water.

De magnetron schoonmaken met zuiveringszout

Los een eetlepel zuiveringszout op in een halve liter water en kook de resulterende oplossing in een pot of kom zoals hierboven beschreven. Wacht 5 minuten en veeg de binnenkant van de magnetron grondig schoon.

Oud vuil van de muren kan ook worden afgewassen met een suspensie van soda en water.

Onthoud dat het bij het gebruik van gereedschap belangrijk is om het niet te warm te maken, om het apparaat niet te beschadigen. Wrijf ook niet te hard in de oven, gebruik schuurmiddelen. Onthoud dat de eenvoudigste manier om uw magnetron schoon te maken, is om vetvlekken meteen te verwijderen.

Aanbevolen: