Hoe Maak Je Een Passieve Subwoofer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Passieve Subwoofer?
Hoe Maak Je Een Passieve Subwoofer?

Video: Hoe Maak Je Een Passieve Subwoofer?

Video: Hoe Maak Je Een Passieve Subwoofer?
Video: DIY passive subwoofer 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig besteden steeds meer mensen aandacht aan autoakoestiek. Verschillende soorten subwoofers zijn erg populair geworden. Niet iedereen kan zich deze luxe echter veroorloven. De uitweg uit deze situatie is om zelfstandig een passieve subwoofer te vervaardigen.

Hoe maak je een passieve subwoofer?
Hoe maak je een passieve subwoofer?

instructies:

Stap 1

Eerst moet je nadenken over het maken van een doos voor je toekomstige subwoofer. Om dit te doen, moet je een vorm kiezen. Houd er rekening mee dat het maken van een cilindrische doos veel moeilijker is dan een vierkante. Spaanplaat is geschikt voor werk. Het is het beste om dit materiaal samen te bevestigen met zelftappende schroeven. Maak vervolgens met een decoupeerzaag een rond gat in de voorkant van de doos. U moet er een luidspreker in installeren. Maak ook een gaatje aan de achterkant. Het is nodig voor de uitvoer van de draden.

Stap 2

Zorg er vervolgens voor dat de behuizing van binnenuit wordt afgewerkt. Leg hiervoor geluidsisolerende platen in meerdere lagen. De doos mag geen vreemde geluiden afgeven wanneer deze wordt getrild. Interieurdecoratie moet zeer serieus worden genomen.

Stap 3

Nadat de doos klaar is, kunt u doorgaan met het intern vullen. De luidspreker moet correct worden geplaatst, anders krijgt u niet het verwachte effect. Een goede afdichting wordt aanbevolen rond de randen van het ronde gat. Feit is dat de speaker constant zal trillen. Het is onwaarschijnlijk dat u gekraak en geklop wilt horen als er muziek klinkt. Plaats de speaker in de behuizing en schroef deze stevig vast op de parkers.

Stap 4

Sluit de draden aan op de luidspreker. Het wordt aanbevolen om ze te solderen. Leid deze draden naar buiten. Het is het beste om een "papa-moeder"-terminal op de uitgang te maken. In dit geval kunt u de subwoofer eenvoudig uitschakelen en indien nodig uit de kofferbak verwijderen.

Stap 5

Doe vervolgens watten in het lichaam. Ze moet het helemaal vullen. Vata draagt bij aan een goede klank. Nu blijft het om het lichaam van buitenaf af te werken. U kunt hiervoor een grote verscheidenheid aan materialen gebruiken. Tapijt is erg populair. Bedek de subwoofer met dit materiaal. Gebruik gewone Moment-lijm. Sluit de draden aan op de versterker en test de prestaties van uw doe-het-zelf subwoofer.

Aanbevolen: