Hoe De Koeltas Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeltas Werkt
Hoe De Koeltas Werkt

Video: Hoe De Koeltas Werkt

Video: Hoe De Koeltas Werkt
Video: Een camping koelbox kopen: Welke koelbox past bij mij? 2024, Mei
Anonim

Een geïsoleerde tas, of koeltas, is een onmisbare hulp voor mensen die liever een actieve levensstijl leiden. De thermische zak maakt het mogelijk om voedsel tot 24 uur diepgevroren, gekoeld of warm te bewaren, met behoud van een bepaalde temperatuur.

Koel tas
Koel tas

Om de gespecificeerde eigenschappen te garanderen, zijn koeltassen gemaakt van materialen die hoge thermische isolatieprestaties bieden. Een koeltas is dus een isotherme container zonder koelinrichting. Het is licht en zacht. Thermische isolatie wordt geleverd door dubbele nylon wanden met polyethyleenschuim of polyurethaanschuim aan de binnenkant.

Koeltas complete set

Net als alle andere hebben thermische tassen handvatten voor transport of harnassen wanneer ze zijn ontworpen in de vorm van een rugzak. Vooral grote modellen zijn uitgerust met zwenkwielen. De meeste isoleertassen zijn erg compact en kunnen tot een minimum worden opgevouwen. Sommige fabrikanten bieden waterdichte opties of aparte waterdichte elementen zoals vakken voor documenten, enz. De koeltas kan worden uitgerust met speciale compartimenten voor flessen of opslag van extra kampeeruitrusting. In sommige gevallen bevat de tassenset een set reisbenodigdheden.

Naast verschillende ontwerpen, gebruikte materialen en apparatuur, verschillen koeltassen ook in de hoeveelheid bruikbare ruimte. De meest voorkomende maten zijn van twee tot vijftig liter.

Temperatuuromstandigheden van de koeltas

Als u producten langdurig in gekoelde of diepgevroren toestand wilt bewaren, wordt er een extra koude accumulator in de koeltas geplaatst. Hiervoor kan een speciaal compartiment worden voorzien (meestal in het deksel van de tas). Als er geen is, wordt het koelmiddel direct op het voedsel geplaatst.

Droogijs of koude accumulatoren kunnen worden gebruikt als koelmiddel voor de thermische zak. De batterij is een zak of plastic container met een zoutoplossing waaraan speciale additieven zijn toegevoegd. Met behulp van additieven wordt een bepaald temperatuurregime gehandhaafd. Om de koelaccu te activeren, wordt deze voor gebruik in de vriezer geplaatst. De minimale koeltijd is zeven uur.

De koeltas kan door zijn thermische isolatie-eigenschappen worden gebruikt als een gewone thermoskan. Het kan voedsel 12 tot 24 uur warm houden. De inhoud van de zak wordt vervolgens afgekoeld tot omgevingstemperatuur.

Soorten thermische isolatiecontainers

Afhankelijk van de gebruikte materialen en de methode om het temperatuurregime te handhaven, zijn mobiele thermische isolatiecontainers onderverdeeld in drie typen: isotherme zakken op stofbasis, thermoboxen met een plastic behuizing en autokoelkasten met thermo-elektrische converters die koude of warme lucht injecteren.

Aanbevolen: