Hoe De Functionaliteit Van Het Blok Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Functionaliteit Van Het Blok Te Controleren?
Hoe De Functionaliteit Van Het Blok Te Controleren?

Video: Hoe De Functionaliteit Van Het Blok Te Controleren?

Video: Hoe De Functionaliteit Van Het Blok Te Controleren?
Video: Hoe triac te controleren 2024, Mei
Anonim

De voeding is een onderdeel van de systeemeenheid die spanning levert aan alle hoofdelementen van de computer: moederbord, schijven, harde schijf, enzovoort. Het wordt geleverd met standaard 220V ingangsvermogen, dat vervolgens wordt gedistribueerd naar microschakelingen en elektronica.

Hoe de functionaliteit van het blok te controleren?
Hoe de functionaliteit van het blok te controleren?

Noodzakelijk

  • - voedingseenheid;
  • - voltmeter / multimeter.

instructies:

Stap 1

Voer een snelle voedingstest uit zonder verbinding te maken met apparaten of hardware. Neem de 20-pins connector, zoek de groene draad en sluit hem aan op een zwarte draad. Als een ventilator op het apparaat begint te draaien, is de voeding over het algemeen operationeel. Gebruik de volgende stappen voor een meer gedetailleerde controle.

Stap 2

Zoek naar een sticker op het apparaat met informatie over de toegestane belastingsstromen op de kanalen, meestal op de zijwand. Controleer vervolgens de spanning op elk van de kanalen met behulp van een multimeter om de werking van het apparaat, of beter gezegd, de afzonderlijke elementen ervan, te bepalen. Ook informatie over de "ideale" indicatoren en mogelijke toleranties is te vinden op de officiële website van de fabrikant.

Stap 3

Sluit de voeding in serie aan met een conventionele gloeilamp om "vuurwerk" te voorkomen. Sluit het apparaat aan op het netwerk, meet de spanning op de negende pin van de moederbordconnector ten opzichte van de gemeenschappelijke draad. Als alle meetwaarden binnen acceptabele waarden vallen, sluit u de voedingseenheid rechtstreeks aan. Zet het apparaat aan. Sluit hiervoor de 14 en 15 connectoren van het moederbord.

Stap 4

"Laad" het apparaat om metingen uit te voeren en de PSU-prestaties te evalueren. Om dit te doen, is het noodzakelijk om er een belasting op aan te brengen, ten minste de helft van de maximale stroom. In het geval van een 250W-eenheid zou dit 11 ampère zijn. Gebruik hoogvermogen draadgewonden weerstanden, zoals een PEV, als belasting.

Stap 5

Maar wees voorzichtig, deze belasting kan fataal zijn voor de meeste goedkope blokken. Breng daarom de belasting dichter bij de ondergrens van de huidige waarde. Merk ook op dat het vermogen over de weerstand wordt gedissipeerd. Voor +12V is het vermogen ongeveer 20-25W. Kies om deze redenen voor afsluitweerstanden.

Stap 6

Sluit de belasting aan en meet de metingen om de werking van de voedingseenheid te controleren, als de spanningswaarden overeenkomen met de aanduidingen op de plaat, dan is de eenheid geschikt voor gebruik.

Aanbevolen: