Wat Is De Versheidszone In De Koelkast?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Versheidszone In De Koelkast?
Wat Is De Versheidszone In De Koelkast?

Video: Wat Is De Versheidszone In De Koelkast?

Video: Wat Is De Versheidszone In De Koelkast?
Video: Samsung SR255MLS 255L Fridge reviewed by product expert - Appliances Online 2024, Mei
Anonim

Moderne koelkastmodellen verschillen aanzienlijk van hun voorgangers. De extra functies waarmee ze zijn uitgerust, hebben echter niet alleen invloed op het gebruikscomfort, maar ook op de kosten van het apparaat. Daarom moet men het voordeel en de voordelen van elk kenmerk zorgvuldig evalueren, om niet te veel te betalen voor de excessen als gevolg. Een van de extra functies die onlangs in koelkasten is verschenen, is de versheidszone.

Wat is de versheidszone in de koelkast?
Wat is de versheidszone in de koelkast?

Wat is een versheidszone?

In sommige modellen koelkasten gebouwd uit twee zones van versheid, maar dit heeft grote invloed op hun prijs. In de meeste gevallen en één kantoor werkt naar behoren.

De versheidszone betekent een speciaal compartiment dat zich in de koelkast bevindt. Het sluit vrij strak en is gescheiden van de rest van de kamer. In deze zone wordt een temperatuur van ongeveer 0 ° gehandhaafd, evenals een optimale luchtvochtigheid. Wijs een droge en natte zone van versheid toe.

Droog is optimaal voor niet-bevroren vis en vlees. De lage temperatuur laat voedsel niet bederven, maar bevriest het ook niet, zoals in het vriesvak. De vochtige zone is vooral handig voor het bewaren van vers fruit, groenten, kruiden en salades. Voedsel droogt niet uit en verliest geen natuurlijk vocht.

Waarvoor dient de versheidszone in de koelkast?

De droge versheidszone is eenvoudigweg onvervangbaar om vers vlees meerdere dagen te bewaren zonder toevlucht te nemen tot voorafgaande bevriezing. Het vochtige gebied houdt groenten en fruit smakelijk en voorkomt dat ze bederven.

Bovendien zal bij de temperatuur nulzone bacteriegroei worden geminimaliseerd.

Bij de nultemperatuur, die zich in dit compartiment bevindt, blijven de heilzame stoffen en smaakkwaliteiten van de meeste groenten, fruit en andere voedingsproducten maximaal behouden.

Door de hierboven beschreven eigenschappen van de vochtzone worden de producten daarin zo efficiënt mogelijk en lang geconserveerd.

Verschillende namen van de versheidszone

In veel koelkasten is een versheidszone te vinden. Fabrikanten noemen het anders, met eigen namen. De meest populaire zijn:

- BioFresh;

- Flex Koel;

- Versbak;

- Frisse zone;

- Zero'n'Fresh;

- vitaFresh.

Versheidszone: wat zou de vangst kunnen zijn?

Bestudeer zorgvuldig de instructies voor de koelkast die u leuk vindt. Wees niet te lui om het zorgvuldig van binnenuit te bestuderen. Dit moet worden gedaan vanwege het feit dat er in budgetmodellen transparante containers kunnen zijn, vergelijkbaar met het compartiment van de versheidszone. Soms worden ze zo genoemd, en in andere gevallen kun je de uitdrukking "gebied met hoge luchtvochtigheid" of iets dergelijks tegenkomen.

Waarin verschilt een echte versheidszone van hen? - Het moet op een bepaalde plaats op de camera worden bevestigd. Daarnaast zie je op de achterwand apparaten die er een microklimaat in handhaven. Dit kunnen bijvoorbeeld openingen zijn van waaruit koude lucht wordt toegevoerd.

Als de container afneembaar is en hij opzij kan worden geschoven of naar een andere plaats in de koelkast kan worden verplaatst, heb je een gewone container voor het bewaren van groenten.

Aanbevolen: