Hoe Maak Je Een Geluidsversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geluidsversterker?
Hoe Maak Je Een Geluidsversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Geluidsversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Geluidsversterker?
Video: Zelf luidspreker maken | luidspreker met Pringles DIY | versterker maken van chipskoker 2024, Mei
Anonim

De montage van een audioversterker wordt sterk vereenvoudigd door er een kant-en-klare module in te gebruiken. Hieraan moet u een volumeregelaar, een ontkoppelcondensator, een voeding en een geschikte behuizing toevoegen.

Hoe maak je een geluidsversterker?
Hoe maak je een geluidsversterker?

instructies:

Stap 1

Schaf op de radiomarkt een bord aan voor een complete (voor- en eind) geluidsversterker van het type UM1-3. In het verleden werden ze in veel kleurentelevisies geïnstalleerd. Als je een stereoversterker wilt maken, koop dan twee van deze modules. Zorg daarnaast voor een voeding met een uitgangsspanning van 7 tot 12 V (gestabiliseerd of niet-gestabiliseerd) met een maximale uitgangsstroom van minimaal 200 mA, evenals oxidecondensatoren met een capaciteit van 1000 μF, ontworpen voor een spanning van minimaal 25 V, afhankelijk van het aantal versterkerkanalen. Ook heb je een enkele of dubbele (voor een stereoversterker) variabele weerstand van groep B bij 100 kilo ohm nodig.

Stap 2

Sluit de voeding aan op het bord (of twee borden), maar steek de stekker er nog niet in. Sluit de plus aan op de module pin nummer 4, de min op pin 3.

Stap 3

Neem een variabele weerstand. Breid het uit met de afleidingen naar beneden en de as naar u toe. Verbind de linker pinnen van beide secties met de zesde pinnen van beide borden. Verbind de middelste klem van de ene sectie met de tweede klem van de ene kaart, de middelste klem van de andere sectie - met dezelfde klem van de tweede kaart. Sluit de rechter pinnen van de weerstanden aan op de stereokanaaluitgangen van de signaalbron. Verbind het verbindingspunt van de linker klemmen van de variabele weerstandssecties met de gemeenschappelijke draad. Sluit in een monoversterker op dezelfde manier een variabele weerstand met één sectie aan op één bord.

Stap 4

Neem elektrolytische condensatoren. Soldeer de positieve pool van een van hen aan pin 5 van een van de borden. Voer in een stereoapparaat dezelfde bewerking uit voor de tweede condensator en het tweede bord.

Stap 5

Sluit de luidspreker van een van de kanalen (met een impedantie van minimaal 8 ohm) aan tussen de min van de voeding en de min van een van de condensatoren. Bij een stereoversterker sluit je de tweede luidspreker op dezelfde manier aan, maar dan op de tweede condensator.

Stap 6

Installeer de versterker in de behuizing. Bevestig alle knopen en onderdelen. Schakel de signaalbron en de voeding van de versterker in. Controleer of het werkt.

Aanbevolen: