Hoe Een Magnetron Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Magnetron Te Repareren?
Hoe Een Magnetron Te Repareren?

Video: Hoe Een Magnetron Te Repareren?

Video: Hoe Een Magnetron Te Repareren?
Video: Microwave Oven Troubleshooting in MINUTES ~ STEP BY STEP 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker van huishoudelijke apparaten moet één regel voor zichzelf duidelijk begrijpen: zodat de apparaten niet kapot gaan, hebben ze zorg nodig. De magnetron is geen uitzondering. Veeg de camera na elk gebruik af van voedselresten en vocht, vermijd zware besmetting en houd u aan de bedieningsregels die worden beschreven in het technische gegevensblad.

Hoe een magnetron te repareren?
Hoe een magnetron te repareren?

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zoek de oorzaak van het defect op voordat u verdergaat met de reparatie. Open de magnetrondeur. Onderzoek de mica pad. Het bevindt zich aan de zijkant van de camera en bedekt de golfgeleider. Als de integriteit van de mica-pakking is verbroken en er zelfs sporen van verbranding zichtbaar zijn, moet u hard werken om de magnetron te repareren.

Stap 2

Zoek de pinnen die het micakussen op het oppervlak van de behuizing houden. Haal hem uit de camera en maak hem zorgvuldig schoon. Zorg ervoor dat u het oppervlak niet beschadigt. Gebruik een zachte doek of washandje en wat ontsmettingsalcohol. Veeg vervolgens het gebied van de behuizing af waar de pakking direct was bevestigd.

Stap 3

Als er ernstige schade zichtbaar is op de behuizing, bedek deze dan met een speciale hittebestendige verf. Als de pakking gebarsten is, lijm deze dan met secondelijm of Moment. Als de schade te ernstig is, koop dan een nieuwe pakking en installeer deze opnieuw om de magnetron te repareren.

Stap 4

Controleer zekering. Als na het vervangen van de pakking en het schoonmaken van de behuizing de magnetron niet begint te werken, zit het probleem mogelijk daarin. Neem een kruiskopschroevendraaier, verwijder het deksel van de behuizing. Er moet een elektrisch schema van het apparaat onder zitten.

Stap 5

Zoek de overspanningsbeveiligingskaart. Daarop moet de netzekering zitten. Om uw magnetron te repareren, vervangt u de oude doorgebrande zekering door een werkende nieuwe. Plaats alle onderdelen van de magnetron terug op hun oorspronkelijke plaats. Probeer dan de magnetron aan te zetten.

Stap 6

Als het aangaat, probeer er dan een glas water in te verwarmen om te controleren of het werkt. Als het je lukt, kun je de magnetron gebruiken waarvoor hij bedoeld is. Onthoud de belangrijkste regel: verwarm nooit voedsel in een magnetron opnieuw in metalen schalen of in schalen die metalen elementen of stof bevatten.

Aanbevolen: