Hoe De Productiedatum Van Een Batterij Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Productiedatum Van Een Batterij Te Bepalen?
Hoe De Productiedatum Van Een Batterij Te Bepalen?

Video: Hoe De Productiedatum Van Een Batterij Te Bepalen?

Video: Hoe De Productiedatum Van Een Batterij Te Bepalen?
Video: Accu en dynamo testen 2024, Mei
Anonim

Een batterij is een apparaat dat is ontworpen om energie op te slaan in een chemische vorm die kan worden gebruikt als elektriciteit. Zijn werk wordt geleverd door de interactie van twee metalen in een zure oplossing. Bij het kopen van een batterij is het belangrijk om de productiedatum te kennen, omdat de levensduur ervan afhangt.

Hoe de productiedatum van een batterij te bepalen?
Hoe de productiedatum van een batterij te bepalen?

instructies:

Stap 1

Bepaal de fabrikant om de productiedatum van de batterij te achterhalen. Centra Futura (Polen) brengt meestal de markering aan op een sticker met het opschrift GEVAAR, en de productiedatum wordt afgedrukt in het formaat X 05, waarbij X oktober is en 05 2005. Als je een Delphi Freedom-batterij hebt, bevinden de markeringen zich aan de bovenkant van de behuizing, in de verre hoek van de indicator. Het record van de fabricagedatum van de batterij wordt toegepast in het 16 ° CF-formaat, dat als volgt wordt ontcijferd: 16 - dag van de maand, 7 - 2007, C - maand, F - land van herkomst (Frankrijk). Januari –A, februari –B, maart –C, april –D, enzovoort volgens de lijst van het Latijnse alfabet.

Stap 2

Zoek het Inci Aku Exmet-batterijlabel, dat zich meestal in de buurt van de positieve pool bevindt. Invoervoorbeeld: 17 12 06 17 - 17 december 2006. De plaats voor het markeren van Ista Standart-batterijen is de bovenklep, boven het label. Voorbeeldinvoer: 2544, waarbij 2 het productienummer is, 5 het jaar 2005 en 44 de week van het jaar (november). De fabrikant Medalist zet de markeringen op de zijkant van de batterijhouder, bijvoorbeeld: 12.2007, waar 12 december is, 2007 is het jaar.

Stap 3

Bepaal de productietijd van de Power Bull Banner-batterij aan de hand van de markering, die in de regel op de achterwand van de batterij wordt aangebracht en het formaat heeft - 29Т6204, waarbij 29 de week van het jaar is, 04 het jaar is. Als u een Prestolite Formula S30-batterij hebt, staat de markering erin ook op de achterkant van de batterij, dit is gedaan in het 12Т6204 6-formaat, het is op dezelfde manier gedecodeerd als de vorige versie. Selenius-batterijen zijn gemarkeerd op de lengtezijde van het deksel en de invoer is gemaakt in de vorm van OTK040105, waarbij 01.05 de maand en het jaar van de batterij is. Tyumen-batterijen zijn op dezelfde plaats gemarkeerd en de fabricagedatum is in het formaat 12 04 09 5, 12 - maand, 04 - jaar, 09 - dag. De fabrikant Ultra Hugel plaatst een markering in de buurt van de positieve pool, in het formaat 17 09 05, wat betekent dat de fabricagedatum van de batterij 17 september 2005 is.

Aanbevolen: