Hoe Kies Je Een Microfoon Voor Zang

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Microfoon Voor Zang
Hoe Kies Je Een Microfoon Voor Zang

Video: Hoe Kies Je Een Microfoon Voor Zang

Video: Hoe Kies Je Een Microfoon Voor Zang
Video: How to choose the best mic for your vocal performance 2024, April
Anonim

Let bij het kiezen van een microfoon niet alleen op de vereiste technische kenmerken. Het unieke geluid zal ook belangrijk zijn, in staat om elke tint van je stem te reproduceren. Om dit te doen, hoeft u niet "met het oog" te kiezen, maar om te luisteren en te vergelijken.

Hoe kies je een microfoon voor zang
Hoe kies je een microfoon voor zang

instructies:

Stap 1

In winkels ziet u op de prijskaartjes van verschillende microfoons het opschrift "Universeel". Het doel van dergelijke instrumenten is behoorlijk gevarieerd, inclusief vocaal. Het is dus de moeite waard om uw keuze op dergelijke modellen te stoppen.

Stap 2

Ook kunnen kopers het type van elke microfoon zien, bijvoorbeeld dynamisch. In de regel zijn microfoons van dit type duurzaam, het is moeilijk om ze te bederven of te overladen met te hard geluid (de enige uitzondering is een dynamische lintmicrofoon). Bovendien hebben ze geen stroomvoorziening nodig. De techniek is als volgt ingericht: een spoel van zeer dunne draad, die zich in het veld van een permanente magneet bevindt, wordt op een membraan bevestigd. En het elektrische signaal, dat alleen wordt gebruikt voor het opnemen van geluid, wordt gegenereerd wanneer het membraan trilt.

Stap 3

De volgende belangrijke indicator bij het kiezen is de maximale akoestische druk. Het betekent een getal dat aangeeft hoe sterk het geluid zonder vervorming door de microfoon kan worden verzonden. En als u een microfoon voor zang gaat kopen, let dan goed op de waarde van deze parameter.

Stap 4

In het geval dat gebruiksgemak, gebruiksgemak, lage prijs, klein formaat ook belangrijk voor u zijn, is het raadzaam om een radiomicrofoon aan te schaffen, dat wil zeggen een die is uitgerust met een radiokanaal voor het verzenden van audio-informatie. De microfoon zelf bepaalt de zone van akoestische gevoeligheid (20-30 meter) en de radiozender bepaalt het bereik van de radioverbinding. De belangrijkste parameter voor de laatste is vermogen, draaggolffrequentiestabiliteit, evenals het type modulatie en frequentiebereik. Opgemerkt moet worden dat dergelijke radioapparaten vaak worden gebruikt bij optredens op het podium. Houd er echter rekening mee dat er sterke interferentie kan optreden als meerdere microfoons van dit type worden gebruikt.

Aanbevolen: