Een Microfoon Voor Karaoke Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Microfoon Voor Karaoke Aansluiten Op Een Computer
Een Microfoon Voor Karaoke Aansluiten Op Een Computer
Anonim

Tegenwoordig verwerken computers veel entertainmenttaken en kun je zelfs een karaokemicrofoon op je auto aansluiten als je wilt. Er zijn apparaten op de markt voor alle smaken - van eenvoudig en goedkoop tot professionele vocale sets. In dit geval duurt het aansluiten van een microfoon op een computer meestal enkele minuten.

Een microfoon voor karaoke aansluiten op een computer
Een microfoon voor karaoke aansluiten op een computer

Een microfoon kiezen voor karaoke

Op de moderne markt zijn er voornamelijk dynamische karaokemicrofoons en condensatormicrofoons. De eersten komen dergelijke apparaten bekend voor (ze zijn bijvoorbeeld te zien in de handen van tv-presentatoren en vocalisten bij muziekconcerten). Ze worden beschouwd als de goedkoopste en gemakkelijkst aan te sluiten, maar daarvoor moet je niet altijd betalen met geluid van hoge kwaliteit. Hoewel je, als je wilt, "een beetje kunt graven" in de geluidsparameters van de computer om positieve resultaten te bereiken.

Condensatormicrofoons zijn professionelere apparatuur. Ze hebben een lichtgewicht ontwerp, verstoken van enkele extra microschakelingen en worden vaak op een vaste positie geïnstalleerd. Deze apparaten zijn duurder en worden meestal gebruikt in opnamestudio's. Bovendien gebruiken professionele videobloggers ze het liefst. Het is dus belangrijk om te beslissen voor welk doel de microfoon zal worden gebruikt - de gebruikelijke amateuruitvoering van karaoke of opnames van liedjes en clips in een thuis- of studio-omgeving.

Een microfoon aansluiten op een computer

Moderne computers en laptops hebben speciale connectoren voor het aansluiten van audioapparaten van het type TRS (Jack 3, 5 mm). De luidspreker- of hoofdtelefoonaansluiting is meestal groen of wit en de microfoonaansluiting is roze of rood. Vaak staan er bijbehorende pictogrammen en inscripties ernaast. Connectoren kunnen zowel aan de achterkant van de systeemeenheid als aan de voorkant en zijkanten worden geplaatst, waarbij ze elkaar soms dupliceren.

De meeste karaoke-apparaten zijn uitgerust met een bijbehorende stekker, maar sommige kunnen 6, 3 mm of XLR zijn. In dit geval moet u ervoor zorgen dat er een geschikte connector op de computer zit. Als dit niet het geval is, moet u een speciale adapter voor de TRS-connector aanschaffen. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Sluit nu het karaoke-apparaat aan op de systeemeenheid.

Eenmaal verbonden, moet er een alarm afgaan en verschijnt er een melding op de taakbalk dat er een nieuw apparaat is gedetecteerd. In sommige gevallen gebeurt er echter op het eerste gezicht niets als er een microfoon is aangesloten. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het audiopictogram in het klokgebied en selecteer "Recorders". Het venster dat verschijnt, moet informatie weergeven over de aangesloten microfoon en, in sommige gevallen, de naam ervan.

Soms kan de microfoon in de instellingen worden weergegeven in de uit-stand. Klik er gewoon op en selecteer het als de standaardrecorder in het optiemenu. Hier kunt u het gewenste gevoeligheidsniveau instellen en de aanwezigheid van een signaal testen. Als de microfoon niet wordt gedetecteerd door het systeem of niet werkt zoals verwacht, werkt u het geluidsstuurprogramma op uw computer bij of downloadt u speciale stuurprogramma's of programma's voor het gekochte apparaat van de website van de fabrikant.

Aanbevolen: