Wat Is De Gemiddelde Levensduur Van Een USB-flashstation?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Gemiddelde Levensduur Van Een USB-flashstation?
Wat Is De Gemiddelde Levensduur Van Een USB-flashstation?

Video: Wat Is De Gemiddelde Levensduur Van Een USB-flashstation?

Video: Wat Is De Gemiddelde Levensduur Van Een USB-flashstation?
Video: What happens If We Connect Flash Drive to Charger❓ 2024, April
Anonim

Een USB-flashstation is een universele opslag en manier om informatie over te dragen, die misschien wordt gebruikt door iedereen die met een pc werkt.

Wat is de gemiddelde levensduur van een USB-flashstation?
Wat is de gemiddelde levensduur van een USB-flashstation?

USB stick

USB-sticks bestaan al heel lang en worden letterlijk overal gebruikt. Dit is redelijk gerechtvaardigd, omdat ze praktisch geen ruimte innemen en met hun hulp veel verschillende informatie kunt overbrengen en opslaan. Nog maar een paar jaar geleden was het erg moeilijk om een echt ruime flashdrive te vinden. Vervolgens boden fabrikanten apparaten aan met een volume van 1-2 gigabyte. Tegenwoordig kan iedereen gemakkelijk zo'n USB-stick vinden, waarvan het volume 16 of 32 gigabyte zal zijn. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen deze apparaten en sommige slaan zelfs alle belangrijke informatie op een USB-flashstation op en werken de hele tijd op deze manier, zonder gegevens naar de harde schijf te kopiëren. Het is vermeldenswaard dat u dit niet moet doen, omdat u het risico loopt uw informatie te verliezen.

Levensduur USB-stick

Helaas kunnen USB-sticks, net als elk ander apparaat, soms falen of helemaal niet meer werken. De opgegeven levensduur van de fabrikanten van een dergelijk apparaat is gemiddeld 5 jaar, maar het kan zelfs eerder breken. In feite hangt de levensduur rechtstreeks af van hoe vaak verschillende informatie erop is geschreven en verwijderd (soms zeggen ze dat de levensduur afhangt van het aantal verbindingen met de poort). Elke flashdrive is bestand tegen ongeveer 10.000 herschrijftijden voor bestanden. Trouwens, terugkomend op het aantal verbindingen, zou ik willen opmerken dat een dergelijk oordeel onjuist en zelfs absurd is, omdat het op geen enkele manier het apparaat zelf kan beïnvloeden. Zelfs nadat de levensduur is verstreken, kan de gebruiker, indien gewenst (met speciale software), de informatie die erop is opgeslagen lezen, maar niets helpt om het op te schrijven.

Er is een andere mening dat als u wat informatie op een USB-flashstation schrijft en deze gedurende een zeer lange tijd niet gebruikt, dit ook de levensduur van de schijf kan beïnvloeden. In feite is alles precies het tegenovergestelde. De levensduur van het apparaat zelf verandert niet. Het enige dat in dit geval zal lijden, is de informatie die erop is opgeslagen. Ten eerste kan de informatie op de flashdrive zelf verouderd en onbruikbaar worden. Ten tweede, na 10 of 15 jaar zonder gebruik van de schijf, zullen daar verschillende soorten fouten verschijnen en zal de gebruiker sommige van de bestanden die erop zijn opgeslagen niet langer kunnen lezen.

Hierdoor blijkt dat bij een door de fabrikanten zelf opgegeven gemiddelde levensduur van 5 jaar deze ook kan afnemen, afhankelijk van hoe vaak er informatie op is vastgelegd.

Aanbevolen: