Wat Is De Levensduur Van Een Wasmachine?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Levensduur Van Een Wasmachine?
Wat Is De Levensduur Van Een Wasmachine?

Video: Wat Is De Levensduur Van Een Wasmachine?

Video: Wat Is De Levensduur Van Een Wasmachine?
Video: Wat is een slimme wasmachine? 2024, Mei
Anonim

Automatische wasmachines hebben tegenwoordig geen concurrentie vanwege hun gebruiksgemak en een aanzienlijke vereenvoudiging van het leven van stadsbewoners. Bij het kiezen van dit apparaat maken velen zich echter zorgen over hoe lang dit dure wonder van technologie zal duren en wat de levensduur ervan bepaalt.

Wat is de levensduur van een wasmachine?
Wat is de levensduur van een wasmachine?

GOST en testen

Volgens GOST 8051-83, met betrekking tot huishoudelijke wasmachines, moet hun gemiddelde levensduur twaalf tot vijftien jaar zijn - of tot zevenhonderd bedrijfsuren. Echter, zoals de praktijk laat zien, werken de meeste wasmachines niet meer dan zeven tot tien jaar bij frequent gebruik. Bij een aantal tests, waarbij bepaalde wasmachinemodellen acht maanden lang de klok rond werkten, bleek dat het meest "vasthoudende" onderdeel van deze eenheden de motor is.

De levensduur van een wasmachine hangt meestal af van de kwaliteit van de montage en onderdelen, die alleen kan worden gegarandeerd door bekende bedrijven met een goede reputatie.

Gemiddeld is de motor van een standaard wasmachine bestand tegen drieënhalfduizend wasbeurten of tien jaar gebruik. Meestal falen de verwarmingselementen van de machine, elektronische regeleenheden en pompen die verslijten of verstopt raken met vreemde voorwerpen. Daarnaast hangt de levensduur van een wasmachine voor een groot deel af van de intensiteit van het gebruik, de kwaliteit van leidingwater en waspoeders.

Gemiddelde statistieken: hoeveel en voor hoe lang

De langste levensduur hebben automatische wasmachines van Duitse, Italiaanse en andere Europese fabrikanten. Ze zijn in staat om de eigenaar tien tot twintig jaar trouw te dienen. Koreaanse producten van gemiddelde kwaliteit gaan tussen de tien en vijftien jaar mee, terwijl Chinese of Turkse wasmachines waarschijnlijk over vijf jaar moeten worden vervangen.

Alle bovenstaande perioden zijn gemiddeld statisch en zijn ook afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden en naleving van de regels voor het hanteren van de unit.

De meeste fabrikanten geven hun wasmachines bewust geen grote veiligheidsmarge, omdat dit niet winstgevend is voor het bedrijfsleven. Een lange levensduur stelt de consument in staat geen nieuwe huishoudelijke apparaten te kopen, waardoor de fabrikant een permanent inkomen wordt ontnomen. Houd er rekening mee dat de bouwkwaliteit zelden afhangt van de plaats van montage - maar de kwaliteit van de gebruikte onderdelen speelt een zeer belangrijke rol in de levensduur van de wasmachine. Als het apparaat zeven jaar zonder storingen heeft gewerkt, betekent dit dat de fabrikant gewetensvol is en in het geval van een storing kunt u bij hem terecht voor nieuwe apparatuur.

Aanbevolen: