Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verbeteren
Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verbeteren

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verbeteren

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verbeteren
Video: Hoe kun je je levensduur van je accu ELEKTRISCHE FIETS verlengen in 5 stappen!? 🔋 | #5 2024, April
Anonim

In de afgelopen jaren is de wereld overspoeld door de mode voor mobiele huishoudelijke apparaten en elektronica. Mobiele telefoons, mobiele computers, mobiele stofzuigers en elektrisch gereedschap zijn allemaal erg handig. Maar het gemak houdt op als de batterij leeg is. Als u enkele nuances kent, kunt u de levensduur van de batterij verlengen zonder een model met een grotere capaciteit te kopen.

Hoe de levensduur van de batterij te verbeteren
Hoe de levensduur van de batterij te verbeteren

De levensduur van de batterij wordt bepaald door de capaciteit en het stroomverbruik. De container kan alleen worden beïnvloed door de juiste bedrijfsomstandigheden in acht te nemen. Direct na aanschaf van een toestel met een Nickel Metal Hybrid (NiMH) accu is het bijvoorbeeld aan te raden om deze direct te ‘pompen’. Dat wil zeggen, volledig ontladen en vervolgens volledig opladen. En doe het 2-3 keer. Als gevolg van deze manipulaties neemt de batterijcapaciteit toe met 10-25%. Tijdens verder gebruik moet de cyclus van volledig ontladen en opladen elke 2-3 maanden worden herhaald.

Onderhoud van de batterij

Batterijen hebben de neiging om na verloop van tijd hun capaciteit te verliezen. Naleving van de regels van hun werking zal deze verliezen tot een minimum beperken. Apparaten op batterijen mogen bijvoorbeeld niet worden blootgesteld aan strenge vorst, zon of warme ruimte. Lithiumbatterijen zijn gevoelig voor langdurige werkonderbrekingen - het is noodzakelijk om de apparatuur minstens één keer per maand in te schakelen en een volledige laad- en ontlaadcyclus uit te voeren. Bewaar batterijen ook niet in volledig opgeladen toestand en veeg de batterijpolen eenmaal per maand schoon met een zachte, droge doek.

Rationeel ladingsverbruik

In laptops, tablets en smartphones kunnen de instellingen het energieverbruik verminderen door de levensduur van de batterij te verlengen.

Door de helderheid van het scherm van maximaal naar minimaal te verlagen, wordt 20 tot 40% elektriciteit bespaard. Volledige afsluiting - nog eens 20-40%. Dus door de minimale helderheid in te stellen, kunt u de levensduur van de batterij met een uur verlengen. En de scherm-uit-modus instellen wanneer het deksel gesloten is of de gebruiker inactief is - nog meer.

Wanneer u een film van een cd of dvd bekijkt, is het raadzaam deze eerst naar het computergeheugen te kopiëren. In dit geval wordt de bedrijfstijd van de aandrijving teruggebracht van enkele uren tot enkele minuten, en dit zal op zijn beurt 10-15% van de batterijlading besparen. Nadat u een schijf hebt gekopieerd, kunt u deze het beste uit het station verwijderen.

Als het niet nodig is, en er is een mogelijkheid, kunt u Wi-Fi- en Bluetooth-adapters uitschakelen, 3G, geheugenkaarten, ingebouwde camera, navigator uitschakelen. Dit verlengt de levensduur van de batterij met nog eens 10-25%. Het wordt aanbevolen om plug-ins uit te schakelen voor het werken met flash-banners in de browser.

Moderne laptops en tabletcomputers hebben al propriëtaire modi om energiebesparingen te maximaliseren. Verwaarloos ze niet. Enkele van de meest bekende modi die velen kennen, zijn Windows stand-by en slaapstand. In de standby-modus kan de laptop er maximaal een dag in werken. In de slaapstand is het stroomverbruik volledig uitgeschakeld en wordt de batterij niet verbruikt.

Ook op laptops wordt aanbevolen om de hoeveelheid RAM te vergroten en de harde schijf systematisch te defragmenteren. Door de hoeveelheid RAM te vergroten, kan het systeem de harde schijf minder vaak gebruiken en wordt er energie bespaard. Regelmatige defragmentatie verhoogt niet alleen de snelheid van uw harde schijf, maar bespaart ook op stroomverbruik.

Aanbevolen: