Een Li-ionbatterij Opladen

Inhoudsopgave:

Een Li-ionbatterij Opladen
Een Li-ionbatterij Opladen

Video: Een Li-ionbatterij Opladen

Video: Een Li-ionbatterij Opladen
Video: EEVblog #176 - Lithium Ion/Polymer Battery Charging Tutorial 2024, Maart
Anonim

Batterijen zijn, in tegenstelling tot batterijen, oplaadbaar. Lithium-ionbatterijen zijn een van de meest voorkomende soorten batterijen. Oplaadmethodes voor deze batterijen zijn anders dan andere, let dus altijd goed op welke oplader je gebruikt.

Een li-ionbatterij opladen
Een li-ionbatterij opladen

Het is nodig

  • - mobiele telefoon met lithium-ionbatterij;
  • - Oplader.

instructies:

Stap 1

Ontlaad de batterij volledig als u net een mobiele telefoon heeft gekocht. Dit kunt u het beste doen met de Talk-modus. Bel hiervoor gratis een willekeurig nummer voor u op het moment dat het batterijniveau minimaal is (de laatste splitsing van de indicator of geluidssignalen). Wacht tot het batterijniveau voldoende is gedaald om je telefoon uit te schakelen.

Stap 2

Schakel de telefoon in, controleer de resterende batterijlading. Als het apparaat weer uitschakelt, betekent dit dat het volledig ontladen is. Als dit niet het geval is, belt u opnieuw zoals in de vorige stap. Zorg ervoor dat de telefoon is uitgeschakeld. Sluit hem een paar uur aan op een oplader.

Stap 3

Wacht tot de batterij volledig is opgeladen - u kunt dit bepalen aan de hand van de indicatorwaarden op het scherm van de mobiele telefoon. Koppel de telefoon niet onmiddellijk los nadat hij volledig is opgeladen, maar laat hem enige tijd aangesloten op de oplader. Onderbreek het laadproces niet tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Stap 4

Zet je telefoon aan. Voer deze "training" meerdere keren uit - hierdoor is de batterij bestand tegen het werk gedurende een lange tijd, van twee tot zes dagen.

Stap 5

Gebruik een constante spanningsmethode om Li-ion-batterijen op te laden. De essentie is om de spanning op de batterij te beperken. De maximale spanning is 4,2 volt, de aanbevolen stroom is 0,7 C. Verlaag de laadstroom naarmate de spanning op de accu de maximale waarde nadert. Het temperatuurbereik tijdens het opladen is van nul tot vijfenveertig graden Celsius.

Stap 6

Zorg ervoor dat de lader geschikt is voor 4,1 of 4,2 V, de tolerantie is hier 0,05 V per cel. Houd er rekening mee dat tijdens het opladen van de batterij een lichte temperatuurstijging (2 tot 8 graden) kan optreden.

Aanbevolen: