Luidsprekers Afstemmen Op Een Versterker

Inhoudsopgave:

Luidsprekers Afstemmen Op Een Versterker
Luidsprekers Afstemmen Op Een Versterker

Video: Luidsprekers Afstemmen Op Een Versterker

Video: Luidsprekers Afstemmen Op Een Versterker
Video: Versterkers #3 Hoe sluit je een versterker aan? 2024, April
Anonim

Bij het installeren van serieuze audioapparatuur zijn er veel parameters waarmee rekening moet worden gehouden. In het bijzonder mag het vermogen van de luidsprekers het vermogen van de versterker niet overschrijden. Tegelijkertijd is het, om het maximale effect uit de akoestiek te halen, belangrijk om het vermogen van de luidsprekers nauwkeurig te berekenen, zodat het niet veel lager is dan de overeenkomstige parameter van de versterker.

Luidsprekers afstemmen op een versterker
Luidsprekers afstemmen op een versterker

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de vermogensparameter, waarvan het ontbreken het volume en de dynamiek van het afspelen beïnvloedt. Het uitgangsvermogen van de versterker kan niet meer zijn dan het vermogen van de gehele akoestiek. Anders kan de versterker de luidsprekers beschadigen. Voor een ruimte van 20 vierkante meter is bijvoorbeeld 80W akoestiek voldoende en voor een ruimte met een totale oppervlakte van 40m2 is een vermogen van 150W geschikt.

Stap 2

Let op de gevoeligheid van de apparatuur. Hoe hoger deze is, hoe beter, want in dit geval hoef je niet voor een hele krachtige versterker te kiezen.

Stap 3

Bepaal het frequentiebereik waarbinnen de luidsprekers audio kunnen weergeven. Akoestiek moet het volledige geluidsbereik weergeven (van 2 tot 40.000 Hz). Hoewel, als er een subwoofer in het systeem is geïnstalleerd, sommige lage frequenties kunnen worden verwaarloosd.

Stap 4

Kijk ook naar het luidsprekertype. Als de luidsprekers actief zijn, wordt elke frequentie bovendien door een aparte versterker verwerkt. Hierdoor worden de speakers direct op de versterkers aangesloten, wat de geluidskwaliteit verbetert en een groter weergavebereik geeft. Een passief systeem vereist de verplichte installatie van een externe versterker, maar hoeft niet op elke luidspreker afzonderlijk een lijnsignaal aan te sluiten, wat nodig is in actieve akoestiek.

Stap 5

Een belangrijke parameter is het type woning. Het meest gebruikte ontwerp met een basreflex. De voorbijgaande kenmerken van de akoestiek worden goed verbeterd door een gesloten behuizing, maar verslechteren de transmissie van lage frequenties.

Aanbevolen: