Hoe Laptopluidsprekers Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Laptopluidsprekers Te Kiezen
Hoe Laptopluidsprekers Te Kiezen

Video: Hoe Laptopluidsprekers Te Kiezen

Video: Hoe Laptopluidsprekers Te Kiezen
Video: Best Computer Speakers in 2021 - How to Choose the Best Speakers for your Computer? 2024, April
Anonim

Voorbij zijn de dagen dat een personal computer veel ruimte op de tafel in beslag nam. Nu worden omvangrijke systeemeenheden vervangen door lichtgewicht en mobiele laptops. Een laptop is in het dagelijks leven best handig en praktisch: overal zijn en geen stopcontact bij de hand hebben, kunt u een film kijken, naar muziek luisteren en online gaan. Maar naast de massa positieve eigenschappen en functies heeft de laptop ook zijn nadelen. Een daarvan is de geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers.

Voor veel laptops zijn extra speakers een must
Voor veel laptops zijn extra speakers een must

instructies:

Stap 1

De meeste laptops zijn uitgerust met een paar ingebouwde luidsprekers waarvan het uitgangsvermogen erg laag is, wat betekent dat het geluid niet erg goed en luid is bij het kijken van films of het luisteren naar muziek. Of de luidsprekers kunnen integendeel piepen, omdat ze niet het vereiste vermogen kunnen leveren. U kunt dit oplossen door extra geluidsbronnen aan te sluiten. Op de computermarkt vindt u een grote verscheidenheid aan laptopluidsprekers. Een gangbaar paar hiervan heeft een laag, maar voldoende vermogen om goed geluid te krijgen. Veel luidsprekers hebben een ingebouwde subwoofer voor een betere geluidskwaliteit; het zal echter opvallen als het uitgangsgeluid een hoge afspeelsnelheid en -frequentie heeft. Een gewoon paar luidsprekers kan worden gevoed via het lichtnet of via een USB-ingang op een computer, waardoor u apparaten kunt meenemen. De mobiliteit van de luidsprekers wordt ook geboden door hun kleine totale afmetingen.

Stap 2

Voor een betere geluidskwaliteit in de midden- en hoge frequenties kun je beter een 2.1 systeem aanschaffen. Het bevat een subwoofer en 2 voorluidsprekers. Ook zal dit type systeem je een goede bas geven via de subwoofer. Installatie vindt in de regel plaats via de aansluiting van de subwoofer op de computer; het systeem wordt gevoed via een stroombron, waardoor het mobiel is.

Stap 3

Wil je geluid van zeer hoge kwaliteit of kijk je graag films met surround sound, dan is een 5.1 systeem (subwoofer, center speaker, 2 front speakers en 2 rear speakers) geschikt voor jou. Het voordeel is dat u het volledige geluidsvolume kunt krijgen, ongeacht de kwaliteit van het uitgangsgeluid. Dit type systeem wordt ook aangesloten en bestuurd via een subwoofer. Vergeet niet dat u bij het kiezen van luidsprekers niet alleen op de fabrikant moet letten (hij moet een goede naam hebben), maar ook op de kenmerken van het systeem (het is beter om hierover een adviseur in de winkel te raadplegen).

Aanbevolen: