Een Camcorder Aansluiten Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Een Camcorder Aansluiten Op Een Pc
Een Camcorder Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Camcorder Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Camcorder Aansluiten Op Een Pc
Video: Part 1: Connecting a camcorder to a PC via USB 2024, Mei
Anonim

Sommige digitale camcorders kunnen rechtstreeks op een computer worden aangesloten via een USB- of FireWire-kabel. In veel gevallen zul je echter speciale maatregelen moeten nemen om dit apparaat aan te sluiten. Dit gebeurt als u een oude camcorder of geen compatibele poorten heeft. Wat moeten we doen?

Een camcorder aansluiten op een pc
Een camcorder aansluiten op een pc

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer de nieuwste versie van DirectX heeft. Klik op de knop Uitvoeren en typ dxdiag in het veld. Druk op Enter. Ga naar het gedeelte "DirectX-versie". Controleer de website van Microsoft om er zeker van te zijn dat deze up-to-date is.

Stap 2

Schaf een FireWire-kabel aan als uw camera deze verbinding ondersteunt. Hierdoor kun je snel video's downloaden. Als u FireWire echter niet kunt gebruiken, gebruikt u een USB-kabel om het apparaat op uw computer aan te sluiten.

Stap 3

Start een van de videoprogramma's op uw computer. U kunt bijvoorbeeld Windows Movie Maker gebruiken, dat momenteel bij de meeste computers wordt geleverd. Als je meer opties nodig hebt voor het bekijken en bewerken van video's, koop dan software zoals CyberLink PowerDirector of Adobe Premiere. Zodra je de videocamera aansluit, begint de apparatuur automatisch de video af te spelen en biedt het mogelijkheden om er verder mee te werken.

Stap 4

Sluit een camcorder zonder USB- en FireWire-poorten aan op uw computer. Bestudeer hiervoor de hardwarespecificatie van uw computer. Haal deze informatie indien nodig bij een computerwinkel. U hebt een grafische kaart of ander apparaat nodig dat het analoge signaal van uw camcorder kan digitaliseren.

Stap 5

Controleer zorgvuldig de functies op de doos om er zeker van te zijn dat het apparaat video van de camera kan vastleggen en digitaliseren. Kies ook een apparaat dat RCA-aansluitingen heeft (ze zijn rond en in verschillende kleuren). Controleer ook de systeemvereisten en vergelijk deze met de configuratiegegevens van uw computer.

Stap 6

Installeer alle software die bij uw video-opnameapparaat is geleverd. Sluit de RCA-audio- en videokabels aan op de overeenkomstige aansluitingen op uw camcorder en op uw video-opnameapparaat. Start het programma dat u gaat gebruiken om de video vast te leggen en voltooi alle noodzakelijke stappen om deze te digitaliseren.

Aanbevolen: