De Camcorder Aansluiten Op De Computer

Inhoudsopgave:

De Camcorder Aansluiten Op De Computer
De Camcorder Aansluiten Op De Computer

Video: De Camcorder Aansluiten Op De Computer

Video: De Camcorder Aansluiten Op De Computer
Video: FireWire camera aansluiten op een videograbber 2024, Mei
Anonim

De IEEE-1394-interface maakt het mogelijk om de camcorder op een computer aan te sluiten. Dankzij de hoge baudrate sla je videobestanden van hoge kwaliteit op je pc op. Vervolgens kunnen ze met speciale programma's worden verwerkt, die zich vertalen naar het gewenste formaat. Bij het aansluiten van de camcorder op een pc moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

De camcorder aansluiten op de computer
De camcorder aansluiten op de computer

Het is nodig

IEEE 1394-kabel

instructies:

Stap 1

Installeer de camcordersoftware op uw computer. Neem een IEEE-1394-kabel en sluit deze aan op de geïntegreerde Fire Wire-connector op het moederbord die op de pc of extern is geïnstalleerd en op de overeenkomstige connector erop. Met deze connector kunt u, vanwege de hoge gegevensoverdrachtsnelheid (800 Mbps), video van de camcorder in het.avi-formaat op uw computer opslaan.

Stap 2

Sluit de stroom aan op de camcorder. Het is beter om dit niet via de batterij te doen, maar na 220 V. Na enkele seconden verschijnt er een melding in de Windows notificatiebalk dat er een nieuw DV-apparaat is gedetecteerd. Vervolgens verschijnt het venster "Digitaal videoapparaat" op het scherm. Klik op de knop "Annuleren" en sluit deze. Als er geen DV-apparaat wordt gevonden, controleert u of de pc de aangesloten camcorder kan identificeren. Ga hiervoor naar het menu "Apparaatbeheer" en voer de acties één voor één uit: klik met de rechtermuisknop op "Deze computer", in het menu dat wordt geopend, selecteer "Eigenschappen" en ga vervolgens naar het tabblad "Hardware".

Stap 3

Klik op het + teken in de groep Beeldapparaten en vouw het uit. Het moet het apparaat weergeven dat overeenkomt met het type videocamera, meestal is dit de naam. Sluit het venster Apparaatbeheer. Als de camcorder niet wordt weergegeven, controleer dan de aansluitingen van de IEEE 1394-connector, controleer de voeding van de camcorder, de IEEE 1394-controller werkt mogelijk ook niet, hoewel dit uiterst zelden gebeurt. U kunt dit bepalen op het tabblad "Hardwarebeheer", het moet worden gedetecteerd en mag geen conflicten hebben.

Stap 4

Sluit uw camcorder aan met een USB-kabel nadat u de software op uw pc hebt geïnstalleerd. Om dit te doen, steekt u het ene uiteinde ervan in de USB-connector van uw computer en het andere in het apparaat. Deze poort wordt gebruikt voor het maken van foto's of het opnemen van video's in lage resolutie, aangezien de gegevensoverdrachtsnelheid 4 Mbps is.

Aanbevolen: