Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Verhogen?
Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Verhogen?

Video: Hoe De Snelheid Van Een Flashstation Te Verhogen?
Video: Increase Copy Paste Speed for USB Pen Drive in Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Apparaten voor informatieopslag in de moderne wereld worden voortdurend verbeterd: de afmetingen worden kleiner en de snelheid wordt hoger. Diskettes hebben we al opgegeven, het tijdperk van cd's en dvd's gaat stilaan voorbij, alleen de bekende "flashdrive" blijft relevant als opslagmedium. Elk nieuw model is kleiner, ruimer en sneller, maar tegelijkertijd is het "als een noviteit" altijd duurder dan zijn meer "oudere broers". Heeft het zin om te veel te betalen? Niet altijd kunt u bijvoorbeeld zelf proberen de snelheid te verhogen.

Hoe de snelheid van een flashstation te verhogen?
Hoe de snelheid van een flashstation te verhogen?

Het is nodig

computer, flashstation, minimale kennis van de computer en het WINDOWS-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat uw computer en het besturingssysteem erop normaal werken, aangezien tot 90% van alle problemen met de snelheid van de flashdrive hiermee te maken kunnen hebben. Installeer indien nodig het systeem opnieuw, let vooral op het installeren van de stuurprogramma's voor USB 2.0, aangezien deze ook afhankelijk zijn van de juiste werking van externe opslagapparaten. Voer daarna het BIOS in, in het item "USB-configuratie" en activeer het item "USB 2.0 Controller" door de opdracht "enabled" te selecteren, in het item "USB 2.0 Controller Mode" dat verschijnt, selecteer de "FullSpeed" (of "HiSpeed") item. De flashdrive zal zo snel mogelijk werken.

Stap 2

Zorg ervoor dat de computerbronnen niet volledig zijn geladen, omdat dit ook de snelheid van het werken met de flashdrive beïnvloedt, druk hiervoor op de toetsencombinatie: ctrl + alt + del en kijk naar de metingen van de processor en RAM-belasting. Het is heel goed mogelijk dat de bronnen van de computer worden "verbruikt" door het werk van de antivirus, die ook alle bewerkingen controleert die met de flashdrive worden uitgevoerd, of het nu gaat om opnemen of afspelen, respectievelijk de snelheid van zijn werk vertragen, of een andere programma of virus.

Stap 3

Als alles in orde is met de computerhardware en -software, sluit dan varianten van mogelijke defecten in het bestandssysteem van de flashdrive uit, controleer hiervoor op fouten: voer de "eigenschappen van de flashdrive" in, het tabblad "service", en klik op de knop "controleren", vink de vakjes aan die hiervoor beschikbaar zijn, de items in het venster dat wordt geopend. Probeer ook de USB-stick in de standaardmodus te formatteren door er met de rechtermuisknop op te klikken en het juiste menu-item te selecteren.

Stap 4

Verander het bestandssysteem van de flashdrive in NTFS, het meest betrouwbare en fouttolerante bestandssysteem van vandaag, soms verhoogt het de snelheid, vooral bij flashdrives met grote capaciteit en bij het werken met grote bestanden. Vergroot bij het formatteren de grootte van het flashgeheugencluster, want hoe groter de clustergrootte, hoe hoger de schrijf-/leessnelheid bij het werken met flashgeheugen. Ga hiervoor naar het tabblad "Uitvoeren" in het menu "Start", voer de opdracht "cmd" in, voer in het opdrachtpromptvenster dat wordt geopend de opdrachten in, gescheiden door een spatie: Format X: / FS: Y / A: Z (waarbij "X" het volume van de schijf is, " Y "- bestandssysteem: FAT, FAT32, NTFS," Z "- clustergrootte). Voer in plaats van X het schijfvolumelabel in (G, F, enz.), in plaats van "F", schrijf de naam van het bestandssysteem (FAT, FAT32, NTFS) en in plaats van Z de clustergrootte (de standaard is 4K, het maximaal mogelijke is 64K.

Aanbevolen: