Hoe Twee Batterijen Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Batterijen Aan Te Sluiten
Hoe Twee Batterijen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Batterijen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Batterijen Aan Te Sluiten
Video: batterijen parallel 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om voedingen aan te sluiten: serieel en parallel. In de eerste neemt de totale spanning toe en in de tweede de capaciteit. De toename vindt plaats in een aantal keren gelijk aan het aantal bronnen.

Hoe twee batterijen aan te sluiten
Hoe twee batterijen aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat beide batterijen hetzelfde zijn, versleten en tot hetzelfde niveau opgeladen. Als dit niet het geval is, gooi dan hun seriële of parallelle verbinding weg.

Stap 2

Om twee batterijen in serie te schakelen, verbindt u de negatieve pool van de eerste met de positieve van de tweede. De klemmen die vrij blijven (pluspool van de eerste en min van de tweede), verbinden in ieder geval niet met elkaar, anders ontstaat er kortsluiting. Verwijder de dubbele spanning van hen.

Stap 3

Om twee batterijen parallel aan te sluiten, moet u twee diodes nemen die de belastingsstroom voor een onbeperkte periode kunnen weerstaan. Verbind de minpolen van de batterijen met elkaar. Sluit de positieve pool van een van de batterijen aan op de anode van de eerste diode, de andere op de anode van de tweede diode. Verbind de diodekathoden met elkaar. Verbind de belasting met de minpool met het aansluitpunt van de min van de batterijen, de positieve pool met het aansluitpunt van de kathodes van de diodes. Dit ontwerp levert twee keer zo lang dezelfde stroom als een enkele batterij. Maar het is onmogelijk om het twee keer te laden met een hoge stroom, omdat slechts één van de diodes altijd open is.

Stap 4

Het wordt niet aanbevolen om batterijen zonder diodes parallel aan te sluiten, omdat ze door elkaar worden ontladen. Doe dit alleen als u er zeker van bent dat ze even opgeladen en versleten zijn. Maar met zo'n ontwerp kun je twee keer de stroom verwijderen.

Stap 5

Demonteer de structuur voordat u de batterijen oplaadt. Laad ze apart op. Dit zal de slijtage van de batterij aanzienlijk vertragen. Als de batterijen parallel zijn aangesloten met behulp van diodes, is het volledig onmogelijk om ze op te laden zonder de structuur te demonteren.

Stap 6

Nadat het opladen is voltooid, zet u de structuur weer in elkaar en sluit u de belasting erop aan. Blijf de batterijen gebruiken.

Aanbevolen: