Hoe Twee Tv's Op De Tuner Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Tv's Op De Tuner Aan Te Sluiten
Hoe Twee Tv's Op De Tuner Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Tv's Op De Tuner Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Tv's Op De Tuner Aan Te Sluiten
Video: Doing it right: How to split one HDMI output to TWO TV inputs. 2024, April
Anonim

De mogelijkheden van moderne tv-tuners zijn vrijwel onbeperkt. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende signalen tegelijk naar meerdere apparaten te verzenden. Het is erg belangrijk om de juiste tv-tuner te kiezen om de taken te volbrengen.

Hoe twee tv's op de tuner aan te sluiten
Hoe twee tv's op de tuner aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Bij het kiezen van een tv-tuner moet je op verschillende aspecten letten. Wil je dit apparaat gebruiken in combinatie met moderne lcd- of plasma-tv's, let dan op de maximale resolutie die door de tuner wordt ondersteund. Controleer indien nodig of er digitale datalinks beschikbaar zijn.

Stap 2

Een splitter kan worden gebruikt om één tv-tuner aan te sluiten. Helaas heeft het aansluiten van dit toestel bijna altijd een negatief effect op de beeldkwaliteit. Selecteer een tv-tuner met meerdere video-uitgangskanalen. Deze poorten kunnen S-Video, VGA, DVI en zelfs HDMI zijn. Zorg ervoor dat u de mogelijkheid controleert om twee tv's tegelijk op dit tv-tunermodel aan te sluiten.

Stap 3

Sluit de geselecteerde tv-tuner aan op netstroom en sluit deze aan op uw computer. Meestal wordt hiervoor de USB-poort gebruikt. Sluit de antennekabel aan op de overeenkomstige aansluiting op de tuner. Installeer de software die bij uw apparaat is geleverd. Voer het programma uit en configureer de instellingen voor de tv-tuner.

Stap 4

Sluit nu de tuner aan op je tv's. Hiervoor zul je verschillende kanalen moeten gebruiken. Als het geselecteerde apparaat twee digitale uitgangen heeft (DVI en HDMI), gebruik deze dan. Hierdoor blijft de beeldkwaliteit hoog.

Stap 5

Zet beide tv's aan. Open het instellingenmenu voor elk van hen en ga naar het item "Signaalbron". Geef de connector op waarop u de tv-tuner hebt aangesloten. Sluit de audiokabel aan op de overeenkomstige poorten op de tv's. Houd er rekening mee dat de meeste van deze tuners kunnen worden gebruikt in combinatie met computermonitoren. Houd er rekening mee dat de tv-tuner permanent op het lichtnet moet zijn aangesloten.

Aanbevolen: