Een Router Verbinden Met Een DSL-modem

Inhoudsopgave:

Een Router Verbinden Met Een DSL-modem
Een Router Verbinden Met Een DSL-modem

Video: Een Router Verbinden Met Een DSL-modem

Video: Een Router Verbinden Met Een DSL-modem
Video: How to Connect a Wireless Router to a DSL Modem 2024, Mei
Anonim

U kunt verschillende DSL-aansluitingen voor laptops bouwen. Sommigen van hen zijn ontworpen om meerdere apparaten tegelijk te gebruiken: een dsl-modem en een wifi-router. Hierdoor kan de WAN-router worden aangesloten op het ADSL-netwerk.

Een router verbinden met een DSL-modem
Een router verbinden met een DSL-modem

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Configureer eerst de parameters van de dsl-modem. Sluit hem aan op een telefoonlijn met behulp van de DSL-connector. Deze verbinding kan het beste worden gedaan via een splitter om een betere kwaliteit van de signaaloverdracht te garanderen. Sluit een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort van de modem. Sluit het andere uiteinde aan op een laptop of desktopcomputer. Zet deze pc aan.

Stap 2

Open een webbrowser en ga naar de interface voor modeminstellingen. In dit geval hoeft u slechts één item te configureren: WAN. Selecteer het type PPPoE-gegevensoverdracht en voer aanvullende parameters in: gebruikersnaam, wachtwoord en toegangspunt. Schakel de NAT-functie in als dit DSL-modem dit toestaat. Schakel de DHCP-functie uit. Hiermee wordt de wifi-router ingesteld op een statisch IP-adres. Instellingen opslaan en DSL-modem opnieuw opstarten.

Stap 3

Koppel nu de netwerkkabel los van de computer en sluit deze aan op de WAN (internet)poort van de wifi-router. Gebruik een andere netwerkkabel om de LAN-poort van de router op uw computer aan te sluiten. Open het menu voor draadloze instellingen. Ga naar het WAN-menu. Geef het IP-adres van de dsl-modem op als toegangspunt. Wijzig het type communicatieprotocol in Statisch IP. Schakel de DHCP-functie in om extra configuratie van computers en laptops te voorkomen.

Stap 4

Voer de waarde van het IP-adres van de wifi-router in. Het mag alleen in het laatste segment verschillen van het DSL-modemadres. Sla de WAN-menu-instellingen op.

Stap 5

Open het menu Draadloze configuratie (Wi-Fi). Configureer het draadloze toegangspunt. Vergeet niet een type beveiliging te kiezen dat van voldoende kwaliteit is. Sla uw draadloze instellingen op en start uw wifi-router opnieuw op. Zorg ervoor dat het apparaat toegang heeft tot internet. Verbind mobiele computers met een draadloos toegangspunt. Sluit stationaire pc's aan op de LAN-poorten van de router.

Aanbevolen: