Hoe De Draden In De Koptelefoon Te Solderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Draden In De Koptelefoon Te Solderen
Hoe De Draden In De Koptelefoon Te Solderen

Video: Hoe De Draden In De Koptelefoon Te Solderen

Video: Hoe De Draden In De Koptelefoon Te Solderen
Video: How To Solder Headphone Wires Properly with Tips and Tricks 2024, April
Anonim

Voor een actieve gebruiker, vooral als hij graag naar muziek beweegt, "leven" zelfs hoogwaardige hoofdtelefoons soms niet langer dan een maand. Het heeft geen zin om elke keer nieuwe te kopen. U kunt ze sneller repareren dan naar de winkel te lopen, waardoor u niet alleen geld, maar ook tijd bespaart.

Hoe de draden in de koptelefoon te solderen
Hoe de draden in de koptelefoon te solderen

instructies:

Stap 1

Begin met het repareren van een koptelefoon nadat je er tenminste een paar hebt verzameld. U kunt er bruikbare onderdelen uit halen en ze vervolgens combineren tot minder paren die perfect werken.

Stap 2

Verdeel elke koptelefoon in het midden doormidden. Trek alle geleiders uit de gemeenschappelijke schaal en vertin ze. Als u dit eerst probeert, zult u merken dat de isolatie het vertinnen verstoort. U zult in de verleiding komen om het te verwijderen met een scherp voorwerp, aansteker of soldeerzuur. Gebruik geen van beide of de andere of de derde. Met het eerste gereedschap beschadigt u, samen met de isolatie, de draden zelf, met het tweede, veroorzaakt u oxidatie van koper, waardoor de geleider zal stoppen met sleutelen, zelfs ondanks de afwezigheid van isolerende vernis erop, en met de derde, een kortsluiting, die niet meteen verschijnt, maar na een tijdje en plotseling … Plaats eenvoudig het uiteinde van de draad op een stuk hout en schuif de met hars beklede punt van een soldeerbout er meerdere keren met kracht overheen. Door het te draaien, wordt de vernis over de gehele diameter verwijderd. Bedek vervolgens opnieuw met hars en vertin op de gebruikelijke manier.

Stap 3

Laat u bij het rinkelen van de kabels leiden door de volgende pin-out van de stekker: het contact dat zich het dichtst bij de kabelingang in de connector bevindt, komt overeen met de gemeenschappelijke draad, het middelste - naar het linkerkanaal en het verst van de ingang - naar de juiste. In het snoer zelf komen draden in zilveren of gouden isolatie overeen met de gemeenschappelijke draad, groen of blauw met het linkerkanaal, rood met rechts.

Stap 4

Selecteer uit zowel de "bovenste" als de "onderste" helft die waarin alle verbindingen intact zijn. Door ze te combineren, verzamel je het aantal werkende koptelefoons dat je krijgt.

Stap 5

Repareer desgewenst de defecte helften van de oordopjes. Om de plug te openen, snijdt u eenvoudig de PVC-mantel af met een tang, waaronder u een frame van harder plastic vindt. In dit frame zijn soldeerpads ingebouwd. Verwijder de doppen van de koptelefoon zelf met een scherp mes en trek de emitters eruit, die ook soldeerpads hebben. Wanneer u de doppen na reparatie weer vastlijmt, moet u wachten tot de lijm helemaal droog is voordat u de oordopjes weer in uw oren plaatst. Gebruik alleen veilige lijmen.

Aanbevolen: