Brochures Afdrukken

Inhoudsopgave:

Brochures Afdrukken
Brochures Afdrukken

Video: Brochures Afdrukken

Video: Brochures Afdrukken
Video: Brochure Design : Tri Fold Brochure Design in Illustrator cc 2024, Mei
Anonim

Als u een brochure moet afdrukken, is het verstandig om contact op te nemen met een drukker die dit professioneel doet. Maar eerst is het nuttig voor u om enkele kenmerken van dit proces te bestuderen. Hier is wat nuttige informatie over hoe de brochure is gemaakt.

Brochure - een kleine thematische gedrukte editie
Brochure - een kleine thematische gedrukte editie

instructies:

Stap 1

Bepaal het onderwerp van de brochure. Op basis van het thema zul je eerst een ontwerp moeten ontwikkelen en een lay-out moeten maken.

Stap 2

Beslis over de tekst. Denk na over de informatie die u in de brochure wilt opnemen. Het hangt af van het type brochure dat u bestelt - A4- of A5-formaat, kleur of zwart-wit.

A5-formaat - meestal gebruikt voor tekstpublicaties met een kleine hoeveelheid foto's en afbeeldingen. De omslag van zo'n brochure kan gekleurd zijn, maar van binnen zijn ze meestal zwart-wit. De voordelen zijn onder meer het feit dat dergelijke brochures niet erg duur zijn, en de nadelen - tekstuele informatie wordt slechter ervaren dan grafische informatie.

A4-formaat is traditioneel een aantrekkelijke full-color editie voor bijzonder belangrijke projecten, met veel afbeeldingen en illustraties, die is ontworpen om de lezer zoveel mogelijk informatie over te brengen. Voor deze brochures wordt gecoat papier gebruikt. De voordelen zijn een goede beeldpublicatie, de nadelen zijn vrij duur.

Stap 3

De volgende fase is de lay-out. Lay-out gebeurt met behulp van speciale programma's en vereist de nodige vaardigheden. Beter als het door professionals wordt gedaan.

Stap 4

Een belangrijke stap in de prepress van een brochure is het ontwerp. Het bepaalt grotendeels het succes van een reclamecampagne, besteed er meer tijd aan. Geef bij het kiezen van een ontwerp de voorkeur aan stijl, schoonheid en vriendelijkheid. Het ontwerp moet de semantische lading van de inhoud overbrengen en ondersteunen, en de lezer ertoe aanzetten de brochure in zijn handen te houden en hem steeds opnieuw te bekijken.

Stap 5

Bepaal het type afdruk. Er zijn twee soorten drukwerk: offset of digitaal. In principe hangt de keuze van het type bedrukking af van het soort advertentiebudget dat je hebt.

Stap 6

De montage is de laatste stap in de brochure. Om het goed te laten verlopen, moet het hele proces van begin tot eind vlekkeloos verlopen, anders komen alle gebreken op de montage naar voren.

Aanbevolen: