Hoe Stickers Afdrukken

Inhoudsopgave:

Hoe Stickers Afdrukken
Hoe Stickers Afdrukken

Video: Hoe Stickers Afdrukken

Video: Hoe Stickers Afdrukken
Video: Printing stickers at home ON A BUDGET 🖨 DIY Printing sticker maker business package 💜 BTS fan merch 2024, Mei
Anonim

Schrijven op potten met kruiden en augurken of op de ruggen van mappen, markeringen op dozen met materialen voor handwerk - voor alles is het helemaal niet nodig om papier en lijm te gebruiken. Het is veel handiger om stickers te gebruiken die zijn gemaakt met een printer en zelfklevend papier. Bovendien kunnen souvenirstickers op dezelfde manier worden gemaakt om het kind te plezieren met afbeeldingen van de helden van zijn favoriete tekenfilms.

Hoe stickers afdrukken
Hoe stickers afdrukken

Het is nodig

  • - laser- of inkjetprinter
  • - zelfklevend A4-papier
  • - een foto om een sticker te maken
  • - grafische editor

instructies:

Stap 1

Open een grafische editor die u goed kent, zoals CorelDrow.

Bepaal het geschatte formaat van de stickers die je nodig hebt en hoeveel stickers je op één vel wilt plakken van het formaat dat je nodig hebt, bijvoorbeeld A4. Om het voor u gemakkelijker te maken om hiermee om te gaan, neemt u een blanco vel en tekent u daarop een rechthoek van het formaat waarin u de sticker wilt zien. Of meet het item waarvoor de sticker bedoeld is, zoals een kruidenpotje. Stel dat je een sticker van 5 cm x 5 cm nodig hebt.

Stap 2

Hoe weet je hoeveel van deze stickers er op een vel passen? A4-formaat - 21 x 29,7 cm Trek één centimeter af van de hoogte en breedte van het vel - hiermee moet geen rekening worden gehouden, aangezien de meeste printers marges van ongeveer 5 mm van elke rand laten bij het afdrukken. Je hebt dan nog 20 bij 28,7 centimeter over. Deel de resterende breedte van het vel door de breedte van de sticker - 20/5 = 4. Dit betekent dat je vijf stickers over de breedte van het vel kunt plakken. Doe hetzelfde voor de velhoogte en stickerhoogte. In dit voorbeeld kun je in de hoogte vijf stickers op het vel plakken, er komt dan 3,7 cm extra bij.

Stap 3

Maak een rechthoek in een grafische editor ter grootte van je toekomstige sticker. Geef de rechthoek een dunne lijn die verschilt van de hoofdachtergrond van het embleem. Ontwerp de lay-out van de eerste sticker - kies een achtergrond, breng er een inscriptie op aan, voeg indien nodig een afbeelding toe.

Stap 4

Als de stickers van hetzelfde type zijn, maakt u lay-outs voor de rest van de stickers op basis van de eerste. Kopieer het en breng de nodige wijzigingen aan. Of, als alle stickers hetzelfde moeten zijn, kopieer de lay-out zo vaak als nodig is. Plaats uw stickers naast elkaar om gemakkelijker te kunnen snijden.

Stap 5

Als het blad klaar is, drukt u het af. Plaats een vel zelfklevend papier in uw printer. Zorg er tegelijkertijd voor dat u de voorkant van het vel waarop moet worden afgedrukt niet verwisselt met de beschermende laag, die wordt verwijderd voordat u de sticker op het oppervlak aanbrengt. Als je een inkjetprinter hebt, zal het niet moeilijk zijn om het vel er met de goede kant in te plaatsen. Bij sommige laserprinters moet u de vellen daarentegen met de bedrukte zijde naar beneden leggen, omdat ze het papier omdraaien tijdens het afdrukken. Als u op gewoon papier afdrukt, hoeft u er niet over na te denken. Maar in het geval van "zelfklevend" zal de fout leiden tot beschadiging van het vel.

Stap 6

Wanneer u een vel verzendt om af te drukken, selecteert u het gewenste papiertype in het printerdialoogvenster, dat wil zeggen "Stickers". Specificeer het juiste formaat (in het geval van het beschouwde voorbeeld - A4) en de oriëntatie van het vel - staand of liggend.

Stap 7

Knip de afgedrukte labels af met een schaar of een kantoorsnijder.

Aanbevolen: