De Printer Instellen Voor Zwart Afdrukken

Inhoudsopgave:

De Printer Instellen Voor Zwart Afdrukken
De Printer Instellen Voor Zwart Afdrukken

Video: De Printer Instellen Voor Zwart Afdrukken

Video: De Printer Instellen Voor Zwart Afdrukken
Video: Default Printer to Print in Black Ink Only 2024, Maart
Anonim

Een moderne printer zorgt voor drukwerk van hoge kwaliteit. Maar soms wordt de gebruiker geconfronteerd met een situatie waarin het afgedrukte document te vaag is, grijs in plaats van zwart.

De printer instellen voor zwart afdrukken
De printer instellen voor zwart afdrukken

instructies:

Stap 1

Als de afdrukkwaliteit van de laserprinter is verslechterd en er is geen aanwijsbare reden, controleer dan eerst of er toner aanwezig is. Een gebrek aan toner manifesteert zich meestal als lichtere verticale tekstgebieden op het afgedrukte document. Als onvoldoende toner de oorzaak is van slecht afdrukken, verwijdert u de cartridge en schudt u deze lichtjes heen en weer. Hierdoor wordt de resterende toner opnieuw verdeeld, waardoor u nog een dozijn pagina's in normale kwaliteit kunt afdrukken.

Stap 2

Controleer of de tonerbespaarstand is ingeschakeld. Als u bijvoorbeeld met een teksteditor Word werkt, open dan: "Bestand" - "Afdrukken". Selecteer "Eigenschappen" in het geopende venster. Klik vervolgens op het tabblad Papier / Kwaliteit op de knop Geavanceerd. In het geopende venster, onderaan, is er een optie om de economy-modus in / uit te schakelen. Als wordt weergegeven dat Eco-modus is ingeschakeld, selecteert u de optie Uit.

Stap 3

Sommige printers hebben een knop voor de afdrukkwaliteit. Als je zo'n printer hebt, controleer dan in welke positie hij staat - ingedrukt of niet.

Stap 4

Een slechte afdrukkwaliteit kan te wijten zijn aan toner - als deze van slechte kwaliteit is of bedoeld is voor een ander printermodel. Als de printer kort na het bijvullen van de cartridge slecht begint af te drukken, zit het probleem waarschijnlijk in de toner. Vervang toner van lage kwaliteit, zorg ervoor dat er bij het bijvullen van de cartridge (het is heel goed mogelijk om deze zelf bij te vullen) geen sporen van oude toner in de hopper achterblijven.

Stap 5

Het is mogelijk dat de printer goed werkt en een onervaren gebruiker wil de tekst vetgedrukt zien, maar weet niet hoe. Het ontbreken van vetgedrukte letters wordt door hem geïnterpreteerd als "slechte druk". Als u alle tekst vet wilt selecteren, klikt u in de Word-editor op: "Bewerken - alles selecteren", en vervolgens op de zwarte letter "g" in de opmaakbalk. U kunt de gewenste panelen selecteren door te openen: "Bekijken - Werkbalken".

Aanbevolen: