Hoe De Infraroodscanner Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Infraroodscanner Aan Te Zetten
Hoe De Infraroodscanner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Infraroodscanner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Infraroodscanner Aan Te Zetten
Video: Tips & Trucs #20 Hoe regel je de groepen van een vloerverwarmings verdeler waterzijdig in... 2024, Mei
Anonim

Een van de meest gevraagde apparaten op het gebied van handel en dienstverlening is een barcodescanner. Meestal wordt dit apparaat gebruikt om goederen te ontvangen en vrij te geven door een streepjescode te lezen. Het kan worden gepresenteerd als een data-acquisitieterminal of als een IR-scanner.

Hoe de infraroodscanner aan te zetten
Hoe de infraroodscanner aan te zetten

instructies:

Stap 1

Een infraroodscanner wordt in de regel gebruikt om informatie te lezen van barcodes die zijn bedekt met een speciale zwarte film. Maar voordat het werk begint, moet het apparaat worden aangesloten op een computer of op een betaalautomaat op de beursvloer. Meestal zijn IR-scanners en hun andere varianten aangesloten op een computer met behulp van een toetsenbordwig. Deze methode is vooral relevant als uw scanner een PS/2-interface heeft. Zorg er in dit geval voor dat u uw computer uitschakelt. Koppel vervolgens het toetsenbord los van de systeemeenheid, sluit het apparaat aan op de vrijgekomen poort en rechtstreeks daarop - het toetsenbord.

Stap 2

De tweede manier om scanners aan te sluiten is verbonden met de communicatiepoorten van de computer. Als de barcodelezer een RS-232-interface heeft, kunt u het beste verbinding maken via de COM-poort. Schakel hiervoor de computer weer uit en sluit de barcodelezer aan op de juiste poort. Als uw computer geen COM-poort heeft, installeer dan een virtuele COM-poort op basis van een COM-USB-adapter.

Stap 3

Als u een scanner gebruikt met een niet-standaard interface, zet u uw computer uit en installeert u de speciale interfacekaart die bij uw apparaat is geleverd. Sluit de barcodescanner aan op de interfacekaart en zet de computer aan. Begin daarna met het installeren van de software die deel uitmaakt van de configuratie van het apparaat.

Stap 4

Nadat u de IR-scanner op de computer hebt aangesloten, controleert u deze op duidelijkheid en functionaliteit. Om dit te doen, voert u het terminalprogramma uit en stelt u de gewenste snelheids- en pariteitswaarden in. Sluit vervolgens het programma en activeer het apparaat door het gemarkeerde product in het bereik van de sensoren te plaatsen. De IR-scanner wordt onmiddellijk ingeschakeld en geeft de bijbehorende nummers op het scherm weer.

Aanbevolen: