Fax Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Fax Instellen Op Een Computer
Fax Instellen Op Een Computer

Video: Fax Instellen Op Een Computer

Video: Fax Instellen Op Een Computer
Video: Computer Basics : How to Hook Up a Fax Machine 2024, April
Anonim

Met het besturingssysteem Windows XP kunt u faxberichten rechtstreeks vanaf uw computer verzenden en ontvangen zonder speciale apparaten. Om dit te doen, moet u de juiste service installeren en configureren.

Fax instellen op een computer
Fax instellen op een computer

instructies:

Stap 1

Om faxen te kunnen verzenden en ontvangen, moet Windows XP op uw computer zijn geïnstalleerd, heeft u ook een modem nodig waarmee u met faxberichten kunt werken, evenals de schijf waarop Windows is geïnstalleerd. Open het hoofdmenu "Start", selecteer "Uitvoeren …", voer in het geopende venster de opdracht appwiz.cpl in. Selecteer aan de linkerkant van het venster Programma's toevoegen of verwijderen de optie Windows-componenten toevoegen.

Stap 2

Vink in het venster Wizard Windows Component het vakje Faxservice aan en klik op Volgende. Plaats de schijf van het besturingssysteem als daarom wordt gevraagd. De faxservice wordt geïnstalleerd.

Stap 3

Open het startmenu. Ga naar het gedeelte 'Accessoires' en vervolgens naar 'Communicatie', selecteer in het gedeelte 'Fax' het item 'Faxconsole'. Voer in het geopende venster het netnummer, de kiesmethode en de serviceprovidercode in en klik op OK. Klik volgende.

Stap 4

Geef in de lijst "Selecteer een apparaat om te faxen" de modem op die zal worden gebruikt, klik op "Volgende".

Stap 5

Voer in de daarvoor bestemde velden de TSID in (deze bestaat uit het nummer van de afzender en de naam van de organisatie, weergegeven op ontvangen faxen) en CSID (tekst weergegeven op de machines die de fax verzenden). Klik volgende.

Stap 6

Om alle ontvangen berichten automatisch af te drukken, vinkt u het selectievakje "Afdrukken" aan (u moet de te gebruiken printer opgeven), om alle berichten te archiveren, vinkt u het selectievakje "Een kopie in map opslaan" aan (u moet de schijfruimte opgeven voor het opslaan van bestanden). Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien.

Stap 7

Om wijzigingen aan te brengen in het werk van "Fax Service", start u "Fax Console", in het menu "Extra", selecteert u "Faxinstellingen" en maakt u de juiste instellingen.

Aanbevolen: