Een Fax Instellen

Inhoudsopgave:

Een Fax Instellen
Een Fax Instellen
Anonim

Met de komst van computers behoren conventionele faxapparaten tot het verleden - u hoeft nu geen apart apparaat meer te gebruiken om een fax te verzenden. Om een fax te verzenden, volstaat het om de software van uw computer te gebruiken, evenals een aangesloten faxmodem, waarmee u via een computer met een telefoonlijn kunt communiceren en gewone faxen kunt verzenden. U kunt zowel een extern faxmodem als een intern modem installeren.

Met de komst van computers behoren conventionele faxapparaten tot het verleden
Met de komst van computers behoren conventionele faxapparaten tot het verleden

instructies:

Stap 1

Nadat u een faxmodem hebt geïnstalleerd en deze op een analoge telefoonlijn hebt aangesloten, stelt u deze in. Open Start en selecteer Windows Faxen en scannen onder Programma's.

Stap 2

Klik op het tabblad Fax en selecteer Fax maken. De wizard voor het instellen van de fax wordt gestart, waar u moet klikken op "Verbinden met een faxmodem".

Stap 3

Klik op "Volgende" - de installatiewizard zal alle benodigde bewerkingen zelf uitvoeren. Volg de instructies om het instellen van uw modem te voltooien.

Stap 4

Ook kunt u niet alleen een enkele faxmodem op uw computer configureren, maar ook een faxserver, als we het hebben over een bedrijfscomputernetwerk, waar een aparte computer met meerdere faxmodems nodig is.

Stap 5

Als u verbinding wilt maken met een faxserver die al apparatuur heeft geconfigureerd voor het verzenden van faxen, moet u de naam van deze computer op uw netwerk en het netwerkadres achterhalen.

Stap 6

Klik op Start en selecteer Programma's en open vervolgens Windows Faxen en scannen. Selecteer de sectie "Fax" en open het menu "Extra".

Stap 7

Open vervolgens het gedeelte "Faxaccounts" en klik op "Toevoegen" om een nieuwe account toe te voegen, zodat u later de faxserver kunt gebruiken om faxen vanaf uw computer te verzenden zonder extra apparatuur te installeren.

Stap 8

De wizard Fax instellen wordt geopend - geeft aan dat u verbinding wilt maken met een faxserver op het netwerk. Volg de instructies in de installatiewizard.

Aanbevolen: