Een Fax Van Een Fax Ontvangen

Inhoudsopgave:

Een Fax Van Een Fax Ontvangen
Een Fax Van Een Fax Ontvangen

Video: Een Fax Van Een Fax Ontvangen

Video: Een Fax Van Een Fax Ontvangen
Video: How to Receive a Fax with Brother FAX575 in Manual Mode (Updated) 2024, Mei
Anonim

Om een fax te ontvangen, hoeft u zelf geen faxapparaat te hebben. Het volstaat om een faxmodem op de computer aan te sluiten en een klein programma te installeren. Bovendien bespaart deze manier van ontvangen van documenten papier.

Een fax ontvangen van een fax
Een fax ontvangen van een fax

instructies:

Stap 1

Schaf een conventionele analoge faxmodem aan, bij voorkeur een externe. Een ADSL- of 3G-modem werkt niet. Het is zeer onwenselijk om het zogenaamde soft-modem te gebruiken: het werkt onstabiel en is bovendien niet compatibel met alle besturingssystemen. Houd er rekening mee dat het kopen van een nieuw analoog modem niet eenvoudig is. We zullen de diensten van veilingen moeten gebruiken. Zorg ervoor dat de machine volledig functioneel is en faxen kan ontvangen en verzenden.

Stap 2

Sluit de modem aan op de computer en de abonneelijn (plaats de ingebouwde modem in het ISA- of PCI-slot van het moederbord als de computer uit staat). Sluit de voeding aan op het veneuze apparaat, als het werkt vanaf de COM-, en niet vanaf de USB-poort. De splitter die ADSL-gebruikers gewend zijn, is niet nodig. Als je al een ADSL-modem of een router hebt aangesloten via een splitter, laat deze dan zitten en sluit de analoge modem aan op de uitgang die bedoeld is voor telefoons. Zorg er daarna voor dat het werk van andere apparaten op de lijn niet wordt gestoord. Als de computer geen COM-poort heeft en de modem is ontworpen om via deze poort te worden aangesloten, gebruikt u een USB-COM-adapter. In dit geval zul je toch de voeding op het apparaat moeten aansluiten.

Stap 3

Installeer een faxprogramma op uw computer, bijvoorbeeld voor DOS - Ecofax, voor Linux - fax (opdrachtregelhulpprogramma), voor Windows - Fax en Scan. Selecteer in de programma-instellingen de COM- of USB-poort waarop de modem is aangesloten (dit gebeurt anders, afhankelijk van het programma).

Stap 4

Als het programma de ontvangstresultaten niet opslaat in een algemeen aanvaard, maar in een speciaal formaat, installeer dan het programma voor het bekijken van bestanden in dit formaat (in Linux - Kfax, QFaxReader).

Stap 5

Nadat u alle benodigde verbindingen en instellingen hebt gemaakt, start u het programma, schakelt u de ontvangstmodus daarin in en vraagt u iemand die een faxapparaat of faxmodem heeft om u een afbeelding te sturen. Zorg ervoor dat het met succes is geaccepteerd.

Aanbevolen: