De Printkoppen Van Een Printer Doorspoelen?

Inhoudsopgave:

De Printkoppen Van Een Printer Doorspoelen?
De Printkoppen Van Een Printer Doorspoelen?

Video: De Printkoppen Van Een Printer Doorspoelen?

Video: De Printkoppen Van Een Printer Doorspoelen?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, April
Anonim

Inkjetprinters hebben, in tegenstelling tot laserprinters, één onhandige functie: na een lange inactiviteit, als u de printer een tijdje niet gebruikt, drogen de printkoppen op en werkt het apparaat niet meer. Gooi de printer niet meteen weg - gedroogde printkoppen kunnen in een servicecentrum of thuis met de hand worden gewassen.

De printkoppen van een printer doorspoelen?
De printkoppen van een printer doorspoelen?

instructies:

Stap 1

Om de printerkoppen te reinigen, koopt u een glasreiniger met ammoniak in een ijzerhandel. Je hebt ook zuiver gedestilleerd water nodig, dat je bij de apotheek of na het ontdooien van de koelkast kunt kopen, en eenvoudige medische watten.

Stap 2

Pak een gewassen en droge plastic mal, een plastic zak met een slot of een plastic maldeksel. Daarnaast heeft u wegwerpspuiten met naalden van 10-20 ml en huishouddoekjes nodig.

Stap 3

Verwijder de printkop uit de printerwagen en verwijder de oude inkt door deze te deppen met absorberend doekje of toiletpapier. Dep de spuitmondjes op de kop totdat er geen inktvlekken meer op het servet zijn. Neem een nieuwe doek en week deze in ruitensproeiervloeistof.

Stap 4

Veeg voorzichtig, zonder te drukken, over het oppervlak van de printkop zonder de elektrische contactkaart aan te raken. Trek de spoelvloeistof in de spuit en spoel de plekken met de resterende inktsporen op korte afstand door het naaldgat. Dep het hoofd opnieuw met een servet. Als de kop uitneembare patronen heeft, sluit u de inlaatnippels af met medisch katoen en dompelt u deze royaal in de spoelvloeistof.

Stap 5

Plaats de spuitmondjes van de printkop in een plastic mal en vul deze met warme spoelvloeistof. De vloeistof moet zich enkele millimeters boven het niveau van de kopsproeier bevinden. Plaats een gesloten deksel op de vorm of sluit deze goed af met een plastic zak.

Stap 6

Na een dag opent u het formulier, verwijdert u de printkoppen en herhaalt u bovenstaande stappen, waarna u de koppen weer een dag in de vloeistof plaatst. Controleer de gereedheid van de printkoppen met een doekje - als er geen inkt meer op het doekje zit, hebt u de printkoppen schoongemaakt.

Stap 7

Zuig schone spoelvloeistof in een spuit en spoel tenslotte vuil en stof uit de kop. Dep de sproeiers met een servet, verwijder de watten uit de aanzuigfittingen en dep ze af. Droog de printkop voorzichtig af en droog deze met een föhn. Vul na een half uur de cartridge opnieuw en installeer de kop op zijn plaats in de printer.

Aanbevolen: