Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?
Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?

Video: Hoe De Printkop Van Een Printer Te Reinigen?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Velen hebben te maken gehad met een veelvoorkomend probleem met inkjetprinters: als de printer een tijdje niet wordt gebruikt voor het beoogde doel, drogen de printkoppen op. Voor de meeste mensen betekent dit een volledige storing van de printer, dus ze moeten er vanaf. Verstopte printkoppen zijn echter niet echt een onomkeerbaar probleem en kunnen worden gereinigd.

Hoe de printkop van een printer te reinigen?
Hoe de printkop van een printer te reinigen?

instructies:

Stap 1

Bereid steriele medische watten, glasreiniger met ammoniak, gedestilleerd water, een plastic container met een deksel en twee kleine injectiespuiten met naalden en een pak keukenpapier voor het reinigen van de printkoppen.

Stap 2

Neem een servet en plaats de printkop die u uit de printer hebt verwijderd met de spuitmondjes erop. Er zullen inktvlekken op het servet zijn - blijf het servet verwisselen totdat het hoofd er sporen op achterlaat.

Stap 3

Drenk nu een papieren handdoek met glasreiniger en veeg het oppervlak van de printkop ermee schoon, zonder het elektrische bord en de verbinding van de kop met de cartridge aan te raken. Spoel de kopinlaten door de reiniger in een spuit te zuigen.

Stap 4

Nadat alle inktsporen volledig zijn verwijderd, bekleedt u de fittingen met steriele watten en een ruime hoeveelheid glasreiniger. Plaats de kop met watten in een plastic bak, giet de reinigingsvloeistof op de bodem en sluit de container af met een deksel of zak. Wacht een dag en verander dan de oplossing.

Stap 5

Herhaal de procedure gedurende twee tot drie dagen, verwijder dan het hoofd van de oplossing en dep met een servet de resten in de innames.

Stap 6

Nadat de inktmarkeringen niet meer op het servet zijn afgedrukt, spoelt u de kop af met gedestilleerd water. Dep het hoofd opnieuw met servetten en droog een half uur op grote afstand met een föhn. Installeer de kop in de printer en installeer een nieuwe cartridge.

Aanbevolen: