Een Inktcartridge Doorspoelen

Inhoudsopgave:

Een Inktcartridge Doorspoelen
Een Inktcartridge Doorspoelen

Video: Een Inktcartridge Doorspoelen

Video: Een Inktcartridge Doorspoelen
Video: Flushing or purging Canon inkjet cartridges 2024, Maart
Anonim

Fabrikanten van inkjetprinters verdienen meer aan de verkoop van verbruiksartikelen voor hen dan aan de verkoop van de printers zelf. Maar veel gebruikers beschouwen de prijzen voor originele cartridges als onverenigbaar met hun inkomensniveau, waardoor er "alternatieve" manieren zijn verschenen om de verbruikte verbruiksartikelen aan te vullen. De meeste inktpatronen kunnen na het legen worden bijgevuld, maar sommige moeten eerst worden gespoeld. Het is heel goed mogelijk om dit thuis te doen.

Een inktcartridge doorspoelen
Een inktcartridge doorspoelen

Het is nodig

Een scherp mes, lijm, een medische spuit, veel stromend water

instructies:

Stap 1

Inkjetcartridges moeten meestal in een aantal gevallen worden gespoeld: - voordat de cartridge opnieuw wordt gevuld met inkt die verschilt van de vorige, bijvoorbeeld per type of fabrikant. Dit om een eventuele chemische reactie tussen verschillende inkten te voorkomen; - bij het tanken van een oude cartridge die lange tijd niet is gebruikt, waarbij de inkt de tijd heeft gehad om in te dikken en te drogen; - om de absorberende eigenschappen van de inkthoudende spons te herstellen na meerdere vullingen.

Stap 2

De eerste stap is om de bovenste plastic afdekking van de cartridge te verwijderen met een scherp mes. Het is beter om dit, zoals in principe, en alle volgende handelingen, over een in meerdere lagen uitgespreide krant of een tafelzeil te doen. De procedure is niet bijzonder ingewikkeld, maar het kan erg rommelig zijn, omdat een deel van de inkt waarschijnlijk nog in de patroonhuls zit. De verfsponzen worden verwijderd en in bakjes (potjes, kopjes - niet noodzakelijk) met schoon water geplaatst. Het patroonlichaam, inclusief alle toegankelijke openingen zoals sproeiers, wordt voorzichtig gespoeld met lauw water met behulp van een conventionele medische spuit. Daarna worden alle onderdelen te drogen gelaten.

De patroonsproeiers doorspoelen
De patroonsproeiers doorspoelen

Stap 3

De sponzen die uit de patroonbehuizing zijn verwijderd, moeten goed worden afgespoeld in een grote hoeveelheid stromend water totdat er schoon water uit begint te stromen. Na het uitspoelen behouden de sponzen hun kleur, maar wordt de kleurtint merkbaar lichter. De laatste spoeling wordt idealiter uitgevoerd in gedestilleerd water, waarna de sponzen moeten worden uitgewrongen en gedroogd. Eigenlijk alles: gedroogde sponzen worden op hun plaats in de cartridge gedaan, het deksel wordt vastgezet met lijm, de cartridge is gewassen en klaar om te tanken.

Aanbevolen: