Xiaomi: Een Overzicht Van De Kenmerken En Prijzen Van De Belangrijkste Smartphones Van Het Bedrijf

Inhoudsopgave:

Xiaomi: Een Overzicht Van De Kenmerken En Prijzen Van De Belangrijkste Smartphones Van Het Bedrijf
Xiaomi: Een Overzicht Van De Kenmerken En Prijzen Van De Belangrijkste Smartphones Van Het Bedrijf

Video: Xiaomi: Een Overzicht Van De Kenmerken En Prijzen Van De Belangrijkste Smartphones Van Het Bedrijf

Video: Xiaomi: Een Overzicht Van De Kenmerken En Prijzen Van De Belangrijkste Smartphones Van Het Bedrijf
Video: Мощный XIAOMI REDMI NOTE 11 PRO 🔥 Apple РАЗНЕСЛИ 😱 Samsung ПОРВУТ ВСЕХ! 2024, April
Anonim

Een van de oprichters van Xiaomi Corporation, miljardair Lei Jun, wordt de Chinese Jobs genoemd. Lei Jun bezit meer dan een derde van de aandelen van het bedrijf en bekleedt momenteel de functie van CEO. In de afgelopen paar jaar heeft het bedrijf zichzelf gestold als een premium merk, zij aan zij met Chinese giganten zoals Huawei, Oppo en OnePlus.

Mi smartphones
Mi smartphones

In de Russische interpretatie worden de volgende varianten van de naam van het Chinese merk Xiaomi gevonden: xiaomi, xiaomi, hayomi en anderen. Het symbool van het bedrijf is een haas in een hoed met oorkleppen met een rode ster en een pioniersstropdas om zijn nek. De hoofdactiviteit van Xiaomi Inc. (Xiaomi Keji) is de productie van smartphones en hun accessoires.

De mobiele activiteiten van het bedrijf begonnen minder dan tien jaar geleden met de ontwikkeling van de MIUI-softwareschil en de creatie van zijn eerste eigen telefoon Mi 1. Drie jaar later, met het uitbrengen van goedkope en concurrerende apparaten, haalde Xiaomi Apple in op de Chinese mobiele markt, en betrad toen vol vertrouwen het wereldniveau. Tegenwoordig is het productie- en verkoopvolume van smartphones zodanig dat het bedrijf "Xiaomi Keji" op de vierde plaats staat in China en op de zesde plaats in de wereld.

Bedrijfskantoor
Bedrijfskantoor

Kenmerken van enkele van de belangrijkste smartphones van het merk

De officiële toetreding van Xiaomi tot de Russische mobiele markt dateert van 2017. Onder de smartphones en "slimme" apparaten die destijds door de fabrikant in ons land werden gepresenteerd, waren: de Mi A1-smartphone op het Android One-besturingssysteem, het vlaggenschip Mi MIX op volledig scherm, de Mi Max 2-phablet-smartphone en andere. De meest populaire in Rusland, maar ook in Europese landen, zijn Xiaomi Mi 4 en Mi 3 met hun concurrerende technische kenmerken en lage kosten. Waarschijnlijk de meest betaalbare smartphone in de geschiedenis van het bedrijf, gericht op degenen die zeker niet bereid zijn meer dan $ 100 uit te geven aan een gadget, de Redmi 5A. Gaming-smartphones worden vertegenwoordigd door de Black Shark-lijn. Xiaomi's portfolio bevat ook een interessante Mi Band-fitnessarmband, die bijvoorbeeld in staat is om gebruikersactiviteit gedurende de dag- en slaapfase te volgen.

Xiaomi Inc. staat bekend om zijn assortiment midden- tot middenklasse smartphones en om zijn goede bouw. Sommige apparaten worden vervaardigd in Foxconn-fabrieken, waar Apple iPhones en iPads worden gemaakt. De line-up omvat verschillende categorieën - van budgetoplossingen met de nieuwste versie van Android tot vlaggenschepen met de nieuwste technologieën. De "transportband" Xiaomi blijft op volle capaciteit werken en 2019 werd gekenmerkt door de release van verschillende interessante gadgets met het traditionele Chinese merk voor de optimale combinatie van prijs en kwaliteit.

Budget-smartphone Xiaomi Mi Play

De "chip" van het Play-model, gepresenteerd aan de vooravond van het Chinese Nieuwjaar, is een spelvulling, een spectaculaire verschijning en een uiterst aantrekkelijke gedeclareerde prijs van $ 160. Xiaomi Play werd de eerste smartphone van het bedrijf met de MTK Helio P35-chipset. De processor werkt op een maximale frequentie van 2,3 GHz, heeft een 12 nm-procestechnologie. Xiaomi Mi Play is beschikbaar in varianten van 6/64 GB en 6/128 GB. De meest beschikbare versie met 4 GB RAM en 64 GB ROM. De gadget heeft geen lange autonomie - een batterij van 3000 mAh.

Xiaomi Mi Spelen
Xiaomi Mi Spelen

Dit is het eerste model van de fabrikant met een sierlijk geslagen schermuitsparing in de vorm van een druppel, waar de frontcamera van 8 megapixels verstopt zit. De hoofdmodule bestaat uit twee camera's (12 en 2 megapixels), die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie-algoritmen. De gadget heeft een klein 5,84-inch scherm, IPS-matrix met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. De huidige gewogen gemiddelde verkoopprijs van het Play-model in de Russische internethandel is 8.450 roebel.

"Negende" vlaggenschepen met een drievoudige camera

Mi 9-technologieën voor een redelijke prijs - zo kunt u de line-up van Xiaomi-smartphones vanaf de release van 2019 positioneren:

  • vlaggenschip Mi 9;
  • een uitgeklede versie van de Mi 9 SE;
  • Premium Xiaomi Mi 9 Explorer-editie.

Het enige verschil tussen Mi 9 SE en Mi 9 is het kleinere formaat, de vereenvoudigde camera en het ontbreken van draadloos opladen. De premium Explorer-editie heeft een transparant achterpaneel met respectievelijk maximaal 12 GB en 512 GB RAM en ROM en een verbeterde hoofdcamera met een lens met 7 elementen.

Het vlaggenschip Mi 9 wordt erkend als de meest betaalbare gadget op de top 855 "dragon" -processor. Volgens de benchmark van de AnTuTu-testbron voor smartphones kwam Xiaomi Mi 9 als beste uit de bus op het gebied van prestaties, met een record van 387.000 conventionele punten en versloeg daarmee de Samsung Galaxy S10 en Vivo iQOO Monster uitgerust met dezelfde processor. "Nine" Xiaomi is gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon 855-chipset met een maximale frequentie van 2,4 GHz en ondersteuning voor 5G-netwerken. De hoeveelheid RAM is 6 of 8 GB en de UFS 2.1 standaard ROM is 128 of 256 GB. Het is momenteel de snelste onder Android-telefoons. En rekening houdend met de prijs (voor de juniorconfiguratie van 6/128 GB is het niet meer dan $ 450), is dit ook een van de meest winstgevende gadget-opties. Geen van de concurrerende merken biedt analogen.

Xiaomi mi9
Xiaomi mi9

Zelfs geavanceerde gebruikers worden verrast door de fotomogelijkheden van het vlaggenschip Xiaomi: er is een minimale opnameafstand van 4 cm, 900 fps video en direct scherpstellen in moeilijke omstandigheden. De Xiaomi Mi 9 versloeg de iPhone XS Max en staat op de derde plaats in de ranglijst van mobiele fotografiekwaliteit die is gepubliceerd op de DxOMark-website. De camera, waarvan drie modules talrijke gebruikerstaken van mobiele fotografen oplossen, moet worden erkend als de belangrijkste prestatie van de "negen". De 48-megapixelmatrix van de hoofdsensor Sony IMX586, uitgerust met een gecoate lens op f / 1.75, verzamelt één subpixel van 4 pixels (zoals in Redmi Note 7). De andere twee camera's, de 12MP Samsung S5K3M5 en de 16MP groothoekmodule, zorgen voor een tele- en groothoekcombinatie. De smartphone verlost van de "knal" die zijn voorganger Mi 8 had. Een aantal sensoren en een 24-megapixel camera aan de voorkant, werkend met kunstmatige intelligentie, bevinden zich in een druppelvormige inkeping. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het display en is 25% sneller dan de Xiaomi Mi 8.

Een van de problemen van de Xiaomi Mi 9 is het ontbreken van een huisstijl. Kopieën van meerdere smartphones zijn duidelijk zichtbaar: het achterpaneel is geïnspireerd op de iPhone, de voorkant is van Oppo en Sharp. Wat betreft de prijzen, de fabrikant heeft ze zeer democratisch gemaakt. Voor de eerste 6/128 GB-versie was het prijskaartje vastgesteld op 2999 yuan ($ 450). Een smartphone met 8 GB RAM en 128 GB ROM kost 3299 yuan ($ 490). De adviesprijs van het premiummodel Mi 9 Explorer Edition met 12 GB RAM en 256 GB ROM is $ 590. De kosten van Xiaomi Mi 9 SE zijn $ 295 voor de versie met 64 GB ROM en voor de versie met 128 GB flash-geheugen $ 340. Het "lichtgewicht" model van het vlaggenschip Mi 9 SE in Rusland is een ideaal mobiel apparaat in de prijsklasse "ongeveer 20 duizend roebel".

"Jeugdkoppel" CC9 - CC9e

De presentatiedatum van de Xiaomi CC-serie smartphones is juli 2019. De aangekondigde prijs voor de junior Xiaomi CC9e is $ 232, de kosten van de senior Xiaomi CC9 zijn $ 378 tot $ 451. CC is een acroniem voor Kleurrijk en Creatief. De nieuwe opstartanimatie met deze twee letters vervangt het bekende effen witte Mi-logo op een zwart scherm dat aanwezig was in eerdere modellen.

Xiaomi SS
Xiaomi SS

Beide smartphones hebben een 32-megapixelcamera aan de voorkant die is ondergebracht in een inkeping in een waterdruppel bovenaan het scherm. De fotomogelijkheden van de gadgets worden weergegeven door een drievoudige hoofdcamera met een 48-megapixel Sony IMX582-hoofdsensor. Het verschil in resolutie van de hulpmodules in de oudere en jongere modellen: 16 en 12 Mp, 8 en 5 Mp. Het AMOLED-display geïntegreerd met een vingerafdrukscanner in de Xiaomi CC9 heeft een grootte van 6, 39 inch en een resolutie van 2340 × 1080 pixels. Het scherm van de CC9e is iets kleiner (5,77 inch) en de scanner zit op het zijpaneel.

Een analyse van de hardwarebasis laat zien dat de CC9 is gebouwd op de mid-level Qualcomm Snapdragon 730-chipset en de CC9e op de oudere Snapdragon 710. Het RAM-geheugen is 6 of 8 GB en de eMMC 5.1 ROM is beschikbaar in twee versies - 64 en 128GB. Smartphones draaien op de eigen shell van MIUI 10 op basis van Android 9 Pie. Er is een USB Type-C-connector, een infraroodpoort en hoogwaardig Hi-Res-geluid. Contactloos betalen via NFC is niet mogelijk.

Xiaomi maakt een verborgen camera

Moderne smartphones zijn verre van perfect: onvoldoende batterijcapaciteit, lage betrouwbaarheid van gezichtsherkenningstechnologie, onderbrekingen in updates. Dit zal gebruikers waarschijnlijk nog een paar jaar irriteren. Maar ontwerpfouten, zoals de inkepingen waarin fabrikanten camera's aan de voorkant verbergen, komen tot een einde.

Xiaomi met verborgen camera
Xiaomi met verborgen camera

Op het YouTube-kanaal is een video van een smartphone geplaatst, waarin Xiaomi-ingenieurs de technologie hebben geïmplementeerd om een camera naar analogie met een vingerafdrukscanner direct onder het scherm te installeren. De verborgen camera is even effectief voor het maken van selfies en het scannen van een gezicht. Dit betekent dat het vanaf nu mogelijk is om de camera niet te versieren met ontwerpelementen in de vorm van een knal, druppel of mol, terwijl de functionaliteit volledig behouden blijft.

Zal het bedrijf weigeren goedkope smartphones te produceren?

Begin 2019 kondigde de CEO van Xiaomi Corporation aan zijn abonnees op het sociale netwerk Weibo aan dat hij van plan is het beleid van het bedrijf te veranderen en afstand te nemen van het imago van een fabrikant van goedkope apparaten. Een van de eerste maatregelen in deze richting werd even later aangekondigd door Xiaomi-productdirecteur Van Ten Thomas. Hij zei dat het bedrijf volgend jaar kan weigeren een "lichtgewicht" versie van de vlaggenschip-smartphone Xiaomi Mi 9 SE uit te brengen.

Fabrikanten leggen uit dat de beperkte vormfactor, samen met het gebruiksgemak, moeilijk te produceren is, omdat er minder manoeuvreerruimte overblijft. Er zijn te veel functies in vlaggenschipmodellen om te implementeren in gadgets met een klein scherm. Het is dus waarschijnlijk dat Xiaomi-smartphones in de nabije toekomst alleen maar in prijs zullen stijgen.

Aanbevolen: