Een Fax Verzenden En Ontvangen

Inhoudsopgave:

Een Fax Verzenden En Ontvangen
Een Fax Verzenden En Ontvangen

Video: Een Fax Verzenden En Ontvangen

Video: Een Fax Verzenden En Ontvangen
Video: Sending and Receiving a Fax by a Panasonic Fax Machine 2024, April
Anonim

Ondanks het feit dat moderne kantoorapparatuur zich snel ontwikkelt, is er nog steeds vraag naar faxapparaten over de hele wereld. Mensen gebruiken fax en erkennen deze methode voor het verzenden van informatie als een van de eenvoudigste en meest betrouwbare. Niet iedereen weet echter hoe hij een fax correct moet verzenden en ontvangen.

Een fax verzenden en ontvangen
Een fax verzenden en ontvangen

Het is nodig

  • -Fax;
  • - werkende telefoonlijn;
  • - A4-papier.

instructies:

Stap 1

Fax inschakelen. Wacht tot het in werkende staat komt en de "stand-by"-modus inschakelt. Neem een A4-blad. Zoek de papiersleuf, bij de meeste machines bevindt deze zich in het deksel, en steek het papier erin totdat het vastklikt. Zorg ervoor dat het vel correct is ingevoerd, anders werkt de fax niet correct.

Stap 2

Bereid het vereiste telefoonnummer voor. Vergeet niet de landcode op te geven als u een fax naar het buitenland verzendt, evenals het netnummer. Neem de hoorn op en kies het nummer.

Stap 3

Wacht op een reactie aan de andere kant van de draad. Stel jezelf voor en vraag om een fax te ontvangen. Deze procedure is mogelijk niet nodig als fax aan de andere kant van de lijn standaard is ingeschakeld. Druk op de "Start"-knop op het apparaat. Het ingevoegde vel papier moet langzaam in de fax kruipen. Als er een storing of technische overlap optreedt tijdens het verzendproces, stopt het papier in de machine. Op het display verschijnt een mogelijke foutmelding.

Stap 4

Als u hebt gebeld en gevraagd om een fax te ontvangen, neemt u de hoorn op. Zodra de andere kant van de lijn "ontvang een fax" zegt, drukt u op de "start"-knop. Nu wachten. Als het papier uit de machine kwam, was de fax succesvol. Houd er rekening mee dat u het gesprek niet hoeft te onderbreken tijdens het verzenden of ontvangen van een fax. Bovendien, als de verzending belangrijk was en u ervoor moet zorgen dat alles goed is verlopen, hang dan niet op en wacht tot de fax van de ontvangende partij ontvangt en overschakelt naar de audiomodus.

Aanbevolen: