Een Fax Ontvangen En Verzenden

Inhoudsopgave:

Een Fax Ontvangen En Verzenden
Een Fax Ontvangen En Verzenden

Video: Een Fax Ontvangen En Verzenden

Video: Een Fax Ontvangen En Verzenden
Video: Sending and Receiving a Fax by a Panasonic Fax Machine 2024, April
Anonim

Moderne kantoorapparatuur is zeer eenvoudig te bedienen. Het kan echter even duren voordat een onervaren klerk de fijne kneepjes van het werken met fax of xerex begrijpt.

Een fax ontvangen en verzenden
Een fax ontvangen en verzenden

instructies:

Stap 1

Om een fax te verzenden, schuift u een A4-vel in de sleuf op de klep van het apparaat. Wacht op de klik. Als het papier in de fax is vastgezet, is het correct geplaatst.

Stap 2

Neem de hoorn op en kies het abonneenummer. Als u een fax naar het buitenland verzendt, moet u ervoor zorgen dat u het land- en netnummer invoert. Als u binnen Moskou verzendt, controleer dan of de telefoon zich in de zone 499 bevindt. Als u in dit geval belt vanuit gebieden met zowel 495- als 499-codes, moet u extra nummers bellen. Voer 8 in gevolgd door 499 gevolgd door het gewenste nummer.

Stap 3

Stel uzelf na het bellen voor en vraag of u een fax wilt ontvangen. Wacht tot je tegenstander "start" antwoordt. Druk vervolgens op de "start"-knop op uw apparaat. Als het vel door de rollen is gekropen, dan is alles in orde - de overdracht was succesvol. Bij een fout stopt het papier en verschijnt er een storingsmelding op het display.

Stap 4

Wanneer u informatie naar een fax verzendt in de automatische modus, doe dan hetzelfde als hierboven beschreven. Wacht niet tot je tegenstander reageert. Zodra je karakteristieke scherpe geluiden in de ontvanger hoort, druk je op de "start"-knop.

Stap 5

Neem de hoorn op om een fax te ontvangen. Zodra de tegenstander "start" of "fax ontvangen" zegt, drukt u op de "start"-knop. Als er papier uit de machine komt, is de overdracht geslaagd. In het geval dat u het gesprek niet hoeft voort te zetten, hangt u op - dit zal de fax niet onderbreken. Als je contact wilt opnemen met de afzender om te controleren of alle documenten zijn doorgekomen, blijf dan aan de lijn. Nadat het blad is afgedrukt, schakelt het apparaat automatisch over naar de audio-oproep en kunt u de details van interesse verduidelijken.

Aanbevolen: