Hoe Een Panasonic-fax Te Ontvangen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Panasonic-fax Te Ontvangen
Hoe Een Panasonic-fax Te Ontvangen

Video: Hoe Een Panasonic-fax Te Ontvangen

Video: Hoe Een Panasonic-fax Te Ontvangen
Video: Sending and Receiving a Fax by a Panasonic Fax Machine 2024, April
Anonim

Een van de belangrijke factoren voor het verhogen van de efficiëntie van het werk is het uitrusten van het kantoor van het bedrijf met de benodigde kantoorapparatuur. Om de documentstroom snel af te ronden, moet de medewerker die met het Panasonic-apparaat werkt, weten hoe hij een fax moet ontvangen en documenten moet verzenden, en moet hij, afhankelijk van de situatie, het apparaat in de gewenste modus kunnen zetten.

Hoe een Panasonic-fax te ontvangen
Hoe een Panasonic-fax te ontvangen

Het is nodig

  • - faxapparaat Panasonic;
  • - thermisch papier (of papier om af te drukken);
  • - extra telefoontoestel.

instructies:

Stap 1

Zet uw faxapparaat in de modus ANTWOORDAPPARAAT EN/OF FAX als u een telefoongesprek wilt beantwoorden met een antwoordapparaat en toch automatisch faxen wilt ontvangen. Neem de hoorn niet op wanneer een oproep overgaat: Panasonic herkent de faxtoon en zal deze automatisch ontvangen.

In de begroeting die op het antwoordapparaat is opgenomen, waarschuw de beller dat hij zijn spraakbericht kan achterlaten nadat hij naar het antwoordapparaat heeft geluisterd door op de toetsen * en 9 te drukken, en vervolgens de fax te verzenden door op de toets FAX / START te drukken.

Stap 2

Als u op kantoor de mogelijkheid heeft, sluit u het faxapparaat aan op een lijn die gescheiden is van de telefoon, waarna de faxontvangst kan worden uitgevoerd door het apparaat in de "FAX"-modus te zetten. Alle oproepen worden door het apparaat als faxen behandeld. Wijzig indien nodig het aantal belsignalen waarna Panasonic in deze modus op faxontvangst zal reageren.

Stap 3

Als u alle telefoongesprekken persoonlijk moet beantwoorden, moet u de fax handmatig ontvangen. Selecteer hiervoor de modus "TELEFOON" in het menu.

Neem de hoorn van de haak wanneer u een beltoon hoort. Als u achter aan de lijn een lange pieptoon hoort voor een faxoproep of als u niets hoort, begin dan. Als je een gesprek hebt met de abonnee, druk dan na wederzijdse toestemming om het document te ontvangen op de FAX / START-knop. Hang de machine op na ontvangst van de fax. Als u de faxontvangst wilt annuleren, drukt u op de STOP-knop.

Als het bureaublad ver van het faxapparaat verwijderd is, sluit u een extra telefoon aan op de lijn waarop Panasonic is aangesloten en stelt u deze in op de toonmodus. Stel het faxapparaat in om op afstand te worden bedraad. Wanneer u een oproep ontvangt, neemt u de hoorn van de extra telefoon op en drukt u op * # 9 om het document te ontvangen. Het faxapparaat zal de fax ontvangen en vervolgens de tweede telefoon ophangen.

Stap 4

Als u oproepen persoonlijk wilt beantwoorden maar toch automatisch faxen wilt ontvangen, stelt u Panasonic in op TEL / FAX-modus. Wanneer er een inkomende oproep is, geeft het apparaat dit weer op het display, maar gaat niet over. De machine blijft stand-by voor het opgegeven aantal oproepen. Wanneer het apparaat een faxtoon herkent, ontvangt het het document zonder te rinkelen.

Als het apparaat geen faxtoon detecteert, gaat het over. Beantwoord de oproep van Panasonic of een tweede toestel dat is aangesloten op de faxlijn. De machine activeert de faxfunctie als u een oproep gedurende lange tijd niet beantwoordt. Druk daarom op FAX / START om met de beller te praten.

Stap 5

Sommige Panasonic-modellen bieden fax-polling, wat geld van de tegenstander bespaart. Om een fax te ontvangen, selecteert u in dit geval "POLLING" in het menu van de machine, controleert u of er geen documenten in uw machine zijn geladen en belt u de telefoon van de abonnee van wie u het document wilt ontvangen. Nadat het signaal is doorgegeven, ontvangt u de fax op uw machine.

Aanbevolen: