Een Fax Ontvangen Via Internet

Inhoudsopgave:

Een Fax Ontvangen Via Internet
Een Fax Ontvangen Via Internet

Video: Een Fax Ontvangen Via Internet

Video: Een Fax Ontvangen Via Internet
Video: Wat is faxen via internet en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

Momenteel zijn er verschillende mogelijkheden voor het verzenden en ontvangen van faxdocumenten via internet en e-mail. Met speciale programma's kunt u documenten uitwisselen. Laten we eens kijken naar de handigste. Windows ingebouwd faxprogramma voor Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Een fax ontvangen via internet
Een fax ontvangen via internet

instructies:

Stap 1

Zoek uit of uw computer een ingebouwde modem heeft, zo niet, sluit dan een externe aan. Sluit uw computer aan op de telefoonlijn via een extern of intern modem.

Stap 2

Zoek naar Windows Faxen en scannen via het bedieningspaneel of het programmazoekvak in het menu Start. Klik in de programmawerkbalk op de knop "Fax maken" en installeer de modem volgens de instructies van de installatiewizard. Dit item wordt slechts één keer uitgevoerd bij het aansluiten van een nieuwe modem.

Stap 3

Om faxen te ontvangen, ga naar het menu-item "Extra" => "Faxopties" => tabblad "Algemeen" => vink het vakje "Sta het apparaat toe om faxen te ontvangen" aan. Met de knop Fax nu accepteren kunt u het document ontvangen wanneer u een inkomende oproep ontvangt. U kunt ook configureren om het ontvangen van faxen automatisch in te schakelen wanneer u een inkomende oproep ontvangt. Bovendien kunt u met het programma gescande documenten en bestanden verzenden.

Stap 4

Speciale programma's voor het ontvangen/verzenden van faxen. Kies het programma dat bij uw behoeften past. Volg de instructies van de ontwikkelaars. Hier zijn verschillende opties voor programma's die met faxen werken: VentaFax, 32bit Fax, WinFax PRO, Venta ZVoice, Supervoice Pro.

Stap 5

Onlinediensten voor het verzenden en ontvangen van faxen. Kies de commerciële of gratis internetdienst die bij je past en schrijf je in. Er wordt een nummer gemarkeerd dat u als fax kunt opgeven.

Stap 6

Om faxen te ontvangen, hoeft u niets te doen, alle documenten die naar uw nummer worden verzonden, worden naar uw e-mail gestuurd. Om een fax te verzenden, verzendt u een document in elektronische vorm en de service stuurt het naar het opgegeven faxnummer.

Aanbevolen: