Een Printer Kiezen

Een Printer Kiezen
Een Printer Kiezen

Video: Een Printer Kiezen

Video: Een Printer Kiezen
Video: How to choose the right printer to suit your needs 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een printer voor thuis of op kantoor aanschaft, moet u er rekening mee houden dat het onmogelijk is om de functionaliteit voor dit apparaat uit te breiden of bij te werken - daarom moet u van tevoren duidelijk weten welk type printer nodig is om volledig aan al uw behoeften te voldoen.

Een printer kiezen
Een printer kiezen

Als u er bijvoorbeeld van uitgaat dat u in de toekomst A3-documenten moet afdrukken, moet u geen standaard A4-printer kopen - anders moet u vroeg of laat een tweede aanschaffen. Zelfs voordat u een printer koopt, moet u beslissen hoeveel u bereid bent te besteden aan het onderhoud van dit apparaat en de verbruiksartikelen ervoor. Welnu, en natuurlijk, voordat u een printer koopt, is het belangrijk om toekomstige taken duidelijk te formuleren - dat wil zeggen, om te begrijpen wat precies en hoe vaak u gaat afdrukken.

Natuurlijk worden printers van het standaard A4-formaat (297 x 210 mm) veel vaker voor thuis gekocht. Voor kantoren worden zowel A4-printers als A3-printers aangeschaft - rekening houdend met de eventuele noodzaak om tekeningen of posters te printen. Let bij het kiezen van de juiste printer op de resolutie. Printers voor conventioneel printen variëren van 300 tot 600 dpi (dots per vierkante inch horizontaal en verticaal). Om foto's van hoge kwaliteit af te drukken, moet u een printer selecteren met een resolutie van minimaal 1200 dpi.

Ook moet u van tevoren beslissen welk type printer u wilt aanschaffen. Inkjetprinters zijn relatief goedkoop, waarvan de eenvoudigste een driekleureninkttank heeft, maar vaker zie je inkjetprinters met vier inkttanks (ze zijn gevuld met gele, cyaan, magenta en zwarte inkt). Helaas zijn inkjetprinters nogal oneconomisch - hun inkttanks moeten regelmatig worden bijgevuld.

Laserprinters zijn duurder dan hun inkjet-tegenhangers, maar de onderhoudskosten zijn veel lager. Laserprinters werken volgens een ander principe - daarin hecht de kleurstof stevig aan het papier op de plaats van verwarming. Door een laserprintercartridge aan te schaffen voor bijna dezelfde prijs als een nagevulde inkjetprintercartridge, kunt u er dus tien keer meer vellen mee printen. En de afdrukkwaliteit van de laserprinter is hoger. Bovendien drukt een laserprinter tekst veel sneller af dan een inkjetprinter. Als er geen dringende noodzaak is om materiaal in kleur af te drukken, kopen ze meestal een zwart-witlaserprinter - het kost veel minder dan een kleurenprinter.

In sommige kantoren worden dot-matrixprinters nog steeds als verouderd beschouwd. Hun mogelijkheden zijn uiterst beperkt - de afdruk kan alleen zwart-wit zijn. De afdrukkwaliteit is niet erg hoog, en zo'n printer is traag en maakt veel lawaai. Tegelijkertijd is het zowel qua aanschaf als qua onderhoud de goedkoopste printeroptie. Koop je een printer vooral om er foto's op te printen, let dan op speciale fotoprinters. Ze zijn vrij duur in onderhoud, omdat er speciaal papier voor wordt gebruikt, wat relatief duur is.

In elk geval moet u bij het kopen van een printer letten op zowel de kenmerken als de reputatie van de fabrikant. Meestal worden printers van populaire merken Epson, Cannon of HP gekocht voor zowel thuis als op kantoor. Voor kantoren worden vaak MFP's aangeschaft - multifunctionele apparaten die een combinatie zijn van een printer met een kopieerapparaat en een scanner. Dit kan soms ruimte en geld besparen, maar in de meeste gevallen is het beter om deze apparaten apart aan te schaffen.

Aanbevolen: