Een Printer-scanner-copier Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Printer-scanner-copier Kiezen
Een Printer-scanner-copier Kiezen

Video: Een Printer-scanner-copier Kiezen

Video: Een Printer-scanner-copier Kiezen
Video: How To Print, Scan, Copy With HP Deskjet 2700 All-In-One Printer, review !! 2024, April
Anonim

Fabrikanten van kantoorapparatuur bieden een breed scala aan zogenaamde multifunctionele apparaten. Deze apparaten kunnen functioneren als printer, scanner en kopieerapparaat. Ze nemen minder ruimte in beslag dan drie afzonderlijke instrumenten, zijn goedkoper en maken het werken met informatie eenvoudiger en sneller.

Een printer-scanner-copier kiezen
Een printer-scanner-copier kiezen

instructies:

Stap 1

Begin uw selectie van een multifunctioneel apparaat (MFP) door uw behoeften te identificeren. Meestal wordt een MFP gebouwd op basis van een van de functies, namelijk MFP-kopieerapparaten, MFP-scanners en MFP-printers. U moet de klasse van de MFP kiezen, waarvan u de leidende functie maximaal zult gebruiken.

Stap 2

Voordat u koopt, moet u een globaal idee hebben van welke informatie u op dit apparaat gaat afdrukken en kopiëren. Op basis hiervan kunt u beslissen of u full colour bedrukking wilt, welk velformaat u gaat gebruiken, hoeveel pagina's per maand u gaat printen en kopiëren.

Stap 3

Sommige MFP's zijn uitgerust met nabewerkingsfaciliteiten. Als u de resulterende vellen moet nieten, nieten of rollen, zal het met dergelijke apparaten veel gemakkelijker zijn.

Stap 4

De kosten van een MFP zijn niet alleen de prijs die op het prijskaartje in de winkel staat aangegeven, het is ook de moeite waard om de kosten voor het onderhoud van het apparaat op te tellen. Bereken de kosten per af te drukken of te kopiëren pagina per MFP en vermenigvuldig dit vervolgens met het geschatte aantal pagina's per maand. Bepaal of u tevreden bent met die maandelijkse serviceprijs.

Stap 5

Sommige MFP's zijn erg moeilijk te gebruiken, het zijn echte machines met een bedieningspaneel, ze zijn productiever en geautomatiseerd, maar je komt er niet meteen achter, misschien moet je er een speciale MFP-operator voor inhuren. Dit is redelijk als de hoeveelheid werk op de MFP groot en constant is, maar voor een eenvoudige kantoorprinter-scanner-copier, waarop af en toe documenten worden afgedrukt, en nog meer voor een thuis-MFP, is een dergelijke complexiteit niet nodig. U kunt kiezen voor een heel eenvoudig apparaat met een intuïtieve interface.

Stap 6

MFP's kunnen extra functies hebben: fax, de mogelijkheid om documenten per e-mail te verzenden, draadloze MFP's. U moet beslissen of deze functies nodig zijn.

Aanbevolen: