Welke Printer Kan Ik Het Beste Kiezen?

Inhoudsopgave:

Welke Printer Kan Ik Het Beste Kiezen?
Welke Printer Kan Ik Het Beste Kiezen?

Video: Welke Printer Kan Ik Het Beste Kiezen?

Video: Welke Printer Kan Ik Het Beste Kiezen?
Video: How to choose the right printer to suit your needs 2024, Mei
Anonim

De toonbanken van elektronicawinkels zijn gevuld met printers van verschillende soorten en merken. Van al deze variëteiten is het noodzakelijk om degene te kiezen die het beste past bij de behoeften van een bepaalde gebruiker.

Welke printer kan ik het beste kiezen?
Welke printer kan ik het beste kiezen?

Soorten en doel van printers

Allereerst moet u uitzoeken wat voor soort printers zijn. Ze zijn allemaal onderverdeeld in 2 grote groepen: inkjet en laser. Inkjetprinters gebruiken vloeibare inktpatronen om af te drukken. De voordelen van dergelijke printers zijn de goedkope kosten van de apparaten zelf, de beschikbaarheid van verbruiksartikelen. Hier moet echter een reservering worden gemaakt - de kosten van reserveonderdelen zijn erg goedkoop, maar de prijs van cartridges kan elke portemonnee raken. Bovendien gaan ze bij actief gebruik niet lang mee. Als u dus van plan bent vaak en veel te printen, is een inkjetprinter niet uw keuze. Maar als het gaat om het afdrukken van meerdere pagina's per week, het afdrukken van schoolrapporten, enz., is een inkjetprinter voldoende voor een gezin.

Laserprinters zijn gebaseerd op de technologie van printen met droge inkt die zich op de juiste plaatsen op het vel nestelt. Dit komt door de speciale samenstelling van de inkt, die speciale elektromagnetische insluitsels bevat die tijdens het printen op bepaalde delen van het papier reageren. De kosten van laserprinters zijn veel hoger dan die van inkjetprinters, maar dit wordt gecompenseerd door het grote aantal documenten dat zo'n printer op één cartridge kan printen. De bron van de inkjetcartridge is maximaal 500-700 A4-pagina's en de lasercartridge is 5000-10000 pagina's. Daarom is deze printer de perfecte keuze voor diegenen die vaak grote stapels documenten printen.

Multifunctionele apparaten

Een tussenschakel, niet alleen tussen printers, maar ook tussen kantoorapparatuur in het algemeen, zijn de zogenaamde MFP's. Deze apparaten bevatten 3 kantoortools tegelijk in één: printer, scanner, kopieerapparaat. Optioneel kunnen ze omvatten: kaartlezer, fotoprinter. Ze kunnen ook zowel laser als inkjet zijn.

Het heeft zin om een MFP te kopen als iemand wordt geconfronteerd met de taak om een klein kantoor van papierwerk te voorzien. Hier kunt u zowel een document afdrukken als scannen en kopieën maken van papieren. Dan is het verstandig om een laser-MFP aan te schaffen, want ze printen veel en vaak op kantoor. Aan de andere kant kan een soortgelijk apparaat worden gekocht voor thuis. Een MFP kan immers helpen bij huishoudelijke klusjes en gezinsvakanties, bijvoorbeeld het printen van foto's. Maar er is hier een vlieg in de zalf - als de MFP kapot gaat, kunnen reparaties duur zijn.

Een merk printer en MFP kiezen

Onder de massa fabrikanten van kantoorapparatuur kunnen verschillende merken worden onderscheiden. Ten eerste is dit Hewlett Packard, een leider op het gebied van kwaliteitsprinters en kwaliteitsgarantieservice. Tegelijkertijd geldt voor kantoorapparatuur onder dit merk drie jaar garantie. Het is ook vermeldenswaard dat het dit bedrijf was dat een technologie patenteerde die voorkomt dat inkt in inkjetcartridges uitdroogt.

Een andere prominente fabrikant van printers is Xerox, waardoor het woord "fotokopie" in gebruik is genomen. Het was deze fabrikant die de laserprinter uitvond. En de kosten van apparaten onder dit merk zijn vrij democratisch.

Grote merken als Samsung, Canon, Brother, Lexmark en vele anderen houden gelijke tred met deze twee giganten. Daarom zal het voor de consument niet moeilijk zijn om een printer te kiezen die het meest geschikt is voor hem op basis van de parameters waarin hij geïnteresseerd is.

Aanbevolen: