Welke Printer Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Welke Printer Te Kiezen
Welke Printer Te Kiezen

Video: Welke Printer Te Kiezen

Video: Welke Printer Te Kiezen
Video: How to choose the right printer to suit your needs 2024, Mei
Anonim

Er is een enorm scala aan printers op de markt waarvan de kwaliteit en functionaliteit aan elke vraag van de consument kunnen voldoen. Om het juiste printermodel te kiezen, moet u op zijn minst beslissen hoeveel afdrukken het moet doen.

Welke printer te kiezen
Welke printer te kiezen

Soorten printers

Er zijn tegenwoordig twee hoofdtypen printers op de markt: inkjet en laser, die fundamenteel van elkaar verschillen. Een inkjetprinter is gebaseerd op cartridges met vloeibare inkt, die zowel zwart als gekleurd kunnen zijn. De laserprintercartridge is gevuld met een speciaal poeder, dat op het papier wordt aangebracht vanwege het punteffect van elektronen op die delen van het vel waarop het poeder met magnetische eigenschappen moet worden aangebracht. Naast printers zijn er multifunctionele apparaten (MFP's) op de markt. Dit apparaat combineert meerdere apparaten tegelijk: een printer, een scanner en een kopieerapparaat. Ze zijn er ook in zowel inkjet als laser.

Hoewel de kosten van inkjetcartridges lager zijn dan die van lasercartridges, zijn de middelen van de laatste meerdere malen hoger, wat wijst op de economische haalbaarheid van de aanschaf van een laserprinter.

Selectieprincipes

Hoeveel print het apparaat moet doen en hoeveel u bereid bent te besteden aan de aankoop van verbruiksartikelen - dit zijn de fundamentele principes bij het kiezen van printers voor thuisgebruik. Inkjetmodellen en MFP's zijn goede opties voor thuis. Hier moet u echter voorzichtig mee zijn, omdat bij sommige inkjetprinters cartridges kunnen krimpen, wat leidt tot verstopping van de uitlaatopeningen van de printer. Een dergelijke storing kan de zak van de gebruiker hard raken. Om uitdroging te voorkomen, is het daarom noodzakelijk om minimaal één keer per week een paar vellen af te drukken. Een ander nadeel van inkjetprinters en MFP's is het kleine volume van de cartridge. Gemiddeld is het genoeg voor 300-600 pagina's, wat nogal wat is.

Laserprinters zijn ideaal voor dagelijks, intensief gebruik, omdat het volume van de cartridge in dergelijke apparaten voldoende is voor enkele duizenden pagina's. Bovendien krimpt het poeder in de patronen niet. Houd er rekening mee dat lasercartridges naast het tanken ook periodiek gerepareerd moeten worden. Dus elke 2-3 tankbeurten moet je de fotoreceptor vervangen. Bovendien zijn ze duurder dan inkjetapparaten. Daarom kunt u, als de eisen aan de printer niet hoog zijn, onbevreesd een inkjetmodel kiezen.

Laserprintercartridges zijn eenvoudig bij te vullen, maar u moet het niet zelf doen. Het is beter om de diensten van professionals te gebruiken, omdat in geval van storing de garantie van de printer zal verdwijnen.

Gepresenteerd assortiment

Vooraanstaande leiders in de kwaliteit van de geproduceerde printers en MFP's zijn Xerox en Hewlett Packard. Dit komt door het feit dat de cartridges erin worden beschermd tegen uitdrogen. Bovendien hebben de apparaten van deze fabrikanten vaak een recordgarantie van drie jaar, wat geen twijfel laat bestaan over de juiste aankoop van printers van deze productie. Kwalitatief treden giganten als Samsung, Canon en Brother hen op de hielen. Brother-printers zijn de goedkoopste merken die worden vermeld, maar ze hebben slechts één jaar garantie, terwijl Samsung- en Canon-producten een garantie van twee jaar hebben. Tegelijkertijd houdt Hewlett Packard vaak een promotie waarbij elk product wordt gedekt door een garantie van drie jaar.

Bovendien kunnen HP-, Canon-, Xerox- en Samsung-cartridges met succes worden gedemonteerd en zelf worden gevuld met inkt, wat uw budget aanzienlijk zal besparen. De originele cartridge is niet goedkoop. De aanschaf van inkt kost meerdere keren minder. Het assortiment printers wordt vrij snel bijgewerkt, terwijl de afdruksnelheid toeneemt, het mechanisme van het apparaat verandert, dus aarzel bij het kopen niet om de adviseurs van de winkel vragen te stellen over de bron en de aanwezigheid van een chip in de cartridge. Een competente verkoper helpt u precies de printer te kiezen die het beste bij u past.

Aanbevolen: