Wat Te Doen Als De Printer Niet Afdrukt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Printer Niet Afdrukt?
Wat Te Doen Als De Printer Niet Afdrukt?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Niet Afdrukt?

Video: Wat Te Doen Als De Printer Niet Afdrukt?
Video: Printer Print Blank Page, how to fix this blank page in printer Epson and Other 2024, Mei
Anonim

Een printer is niet alleen een noodzakelijke eigenschap in een kantooromgeving, maar ook bij thuisgebruik. Voor velen is een printerstoring een echte ramp, en het kan gebeuren door de fout van de gebruiker of tijdens technische storingen.

Wat te doen als de printer niet afdrukt?
Wat te doen als de printer niet afdrukt?

Het is nodig

Printer, drivers, computer met internetverbinding, USB-kabel

instructies:

Stap 1

Controleer eerst of er papier in de printer zit. Het kan ook worden veroorzaakt door papierstoringen of verspilde inkt. Gewoonlijk stelt het systeem dergelijke fouten op de hoogte. Als dit het probleem is, volgt u de instructies op het systeem. In het geval van een papierstoring - open de papiervanger en verwijder de storing, in het geval van inkt - vul de cartridges met nieuwe of vervang ze. Koppel de printer los en sluit hem weer aan, controleer de status. Als de printer klaar is om te werken, is de status "Gereed", anders - "Niet verbonden".

Stap 2

Controleer de kabel: het kan zijn dat de print is mislukt door een kabelbreuk of een slecht signaal als de kabel niet volledig is aangesloten. De kabel tussen de printer en de computer moet intact zijn en stevig in elke sleuf zitten. Als de kabel beschadigd is, moet deze worden vervangen door een soortgelijke kabel. Als deze stappen niet werken, is er mogelijk een probleem met uw USB-controller of USB-poort. Neem contact op met een specialist om dit probleem op te lossen.

Stap 3

Als u veel documenten tegelijkertijd hebt verzonden om af te drukken, moet u op de afdrukwachtrij letten: misschien ligt het probleem in deze fout, de printer kan gewoon niet zoveel taken tegelijk oplossen. Als het probleem een fout in de afdrukwachtrij is, gaat u naar de printerinstellingen en maakt u de wachtrij leeg. Zet de printer uit en weer aan na 10 seconden.

Stap 4

Afdrukproblemen kunnen worden veroorzaakt door problemen met stuurprogramma's of hardware- en softwarefouten van de printer. Probeer de stuurprogramma's opnieuw te installeren. Om dit te doen, moet u de printer als apparaat in het systeem verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. In dit geval moeten de stuurprogramma's automatisch worden geïnstalleerd, zo niet - zoek naar de installatieschijf, die met de printer aan de kit moet worden bevestigd. Als de schijf ontbreekt, zoekt u naar stuurprogramma's op internet.

Stap 5

Houd er rekening mee dat virussen het afdrukken van bestanden kunnen verstoren. Scan uw systeem met antivirus. Als het een virusaanval is, wees dan voorbereid om het besturingssysteem opnieuw te installeren (als de antivirus de malware niet kan verwijderen).

Stap 6

Als u het probleem niet zelf kunt bepalen en oplossen, haast u dan niet om tegen de printer te schoppen of er verwoed op te kloppen. Neem contact op met de experts die u zeker zullen helpen! Als uw printer onlangs is gekocht en de garantie voor reparatie nog steeds geldig is, kunt u deze ter reparatie aanbieden, vooral omdat deze gratis wordt gemaakt. Onthoud in het algemeen wanneer uw printer is gekocht. Misschien heeft hij gewoon zijn nut overleefd en moet hij nadenken over de aanschaf van een nieuw apparaat.

Aanbevolen: