Wat Te Doen Als De Mobiele Telefoon De Simkaart Niet Ziet?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Mobiele Telefoon De Simkaart Niet Ziet?
Wat Te Doen Als De Mobiele Telefoon De Simkaart Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Mobiele Telefoon De Simkaart Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Mobiele Telefoon De Simkaart Niet Ziet?
Video: Verbinding maken met mobiel internet (Android) 2024, April
Anonim

Een simkaart is een verplicht communicatiemiddel dat in alle mobiele telefoons is geïnstalleerd, maar sommige van hun eigenaren worden geconfronteerd met een situatie waarin hun apparaat geen simkaart meer ziet. Sommige oorzaken van het probleem kunnen alleen in de werkplaats worden verholpen, terwijl andere eenvoudig zelf kunnen worden verholpen.

De contacten van de simkaart moeten schoon zijn
De contacten van de simkaart moeten schoon zijn

De meest voorkomende redenen

Bijna alle operators houden zich bezig met de verkoop van producten die alleen zijn vergrendeld voor hun communicatiediensten. Dat wil zeggen, een telefoon die met korting is gekocht in een gespecialiseerde winkel met een reeds geïnstalleerde simkaart, accepteert die van iemand anders niet als de eigenaar besluit van provider te veranderen. Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen: ten eerste kunt u de diensten van het eerder geselecteerde bedrijf blijven gebruiken en de meest acceptabele vinden in de tarieven die het biedt, en ten tweede kunt u proberen de telefoon te ontgrendelen en opnieuw te flashen door contact op te nemen met de tovenaar. Het is niet aan te raden om het flashen zelf te doen door de juiste applicaties via internet te downloaden: de kans is groot dat u een betaald programma tegenkomt dat de oude zal verwijderen, en, voordat de definitieve installatie van de nieuwe, zal aanbieden om geld over te maken naar iemands elektronische portemonnee.

De tweede mogelijke oorzaak is oxidatie of vervuiling van de gleufpennen. Het komt van nature voor als gevolg van langdurig gebruik en wordt geëlimineerd door een eenvoudige reiniging. Een gewone schoolwisser helpt veel. Plaque kan ook ontstaan als gevolg van het nat worden van de contacten: nadat hij een mobiele telefoon in een plas heeft laten vallen, droogt de eigenaar hem niet al te grondig af, en na een paar dagen ontdekt hij dat het toestel de simkaart niet ziet. De oorzaak van een tijdelijke storing kan condensatie zijn die wordt gevormd als gevolg van een sterke temperatuurverandering als gevolg van de overdracht van de telefoon van vorst naar hitte. Het is noodzakelijk om het deksel te verwijderen, de batterij te verwijderen en de inhoud te laten opwarmen en drogen.

Na verloop van tijd kan de verbinding van de simkaart met de contacten verzwakken. Verwijder in dat geval de batterij, trek de simkaart eruit en plaats deze terug. Een stuk papier, meerdere keren gevouwen tussen het papier en de batterijen, helpt ook om de docking van de componenten af te sluiten. Voor smartphones kan dit element in een paar lagen worden gewikkeld met een papieren strook, waarbij het contactgebied wordt vermeden en vervolgens, terwijl u het vasthoudt, de simkaart in de sleuf steekt.

Wanneer geen tussenkomst vereist is

Als het telefoonnummer lange tijd niet wordt gebruikt: binnen een bepaalde tijd worden er geen betaalde bewerkingen (oproepen, sms) op uitgevoerd, dan blokkeert de operator de simkaart. Daarna wordt het nummer dat eraan verbonden is vastgelegd in de database van vrij verkochte nummers. Nadat u een element in de sleuf hebt geplaatst en een storing hebt gevonden, moet u onmiddellijk contact opnemen met het mobiele centrum en de simkaart ontgrendelen. Vaak is het voldoende om een klein bedrag op uw rekening te storten. Als het nummer niet wordt overgedragen aan een andere eigenaar, is er alle kans op teruggave.

Aanbevolen: